Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната му няма

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната му няма
Коментари Харесай

Макрон: Локдаун сега налагат онези, които не въведоха здравен пропуск навреме

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че страната му няма потребност от налагане на локдаун за неимунизираните против ковид хора поради триумфа на здравния пропуск в понижаване на скоростта на разпространяване на болестта, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Тези страни, които вкарват локдаун за неимунизираните, са тези, които не вкараха здравен пропуск. Следователно такава стъпка не е нужна във Франция ", съобщи Макрон в изявление за районното издание " Воа дю нор ".

Във Франция здравният пропуск - доказателство за имунизация, уверение за прекаран ковид или негативен резултат от тест - се изисква от лятото за влизане в кафенета, заведения за хранене, културни и спортни обекти, за влаковете на дълги дистанции, за вътрешните полети и за други действия.

и вкараха тези дни ограничавания за неимунизираните, напомня Ройтерс. Такава мярка вкарва от понеделник и Гърция.

В изявлението Макрон съобщи, че към момента чака рекомендациите на здравните управляващи дали трета доза от имунизациите би трябвало да се слага на всички, подобаващи за имунизиране. Сега във Франция тя може да се слага единствено на хората на и над 65 години и на хората в нежно здраве.

От декември за тази възрастова група третата доза ще се обвързва с валидността на здравния документ.

" Ако се откри, че трета доза е ефикасна и нужна за повече хора, то явно ние ще я включим в здравния пропуск ", съобщи Макрон.

 Зелени (сертификати) и свободни (от коронавирус страни) Виж още

Пропускът в деяние

Дания първа в Европа вкара здравният документ още напролет, през септември го анулира, само че в този момент го върна поради усложнена епидемиологична обстановка, означи Българска телеграфна агенция.

През лятото Италия и Франция поетапно започнаха да ползват здравния пропуск (сертификат), разширявайки от ден на ден и повече действието му. Във Франция здравният пропуск стартира да се изисква за избрани категории трудещи се, с изключение на за посетителите на избрани обекти, както и за районния превоз, като мярката ще е в действие до 31 юли следващата година.

В Италия така наречен зелен документ, с изключение на за културни и спортни обекти, заведения и районен превоз, стартира да се изисква от октомври за всички работни места в частния и държавния бранш. Обмисля се удължение на мярката до март, в случай че не и до лятото на 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР