Президентът на Франция Еманюел Макрон каза, че страната изтегля посланика

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон каза, че страната изтегля посланика
Коментари Харесай

Франция изтегля посланика и военните си от Нигер

Президентът на Франция Еманюел Макрон сподели, че страната изтегля посланика си от столицата на Нигерия Ниамей , заяви Франс прес. Досега Париж до момента отхвърляше да прибере посланика си.

Макрон добави, че и френските военни ще се приберат от Нигер във Франция до края на годината. Тези вести пристигнаха след двумесечна дискусия сред, и Париж.

" Франция реши да върне в Париж посланика си в Нигер и слагаме завършек на нашето военно съдействие с Нигер ", сподели Макрон в изявление за френските медии Франс 2 и Те Еф 1.

Той добави, че 1500-те френски военни в Нигер ще си заминат оттова в идните седмици и изтеглянето ще бъде изцяло завършено до края на годината.

Хунтата в Нигер взе властта преди два месеца. В неделя тя сподели, че не разрешава достъпа на нигерското въздушно пространство за френски самолети.

Нигерското въздушно пространство е отворено за всички национални и интернационалните цивилен полети като се изключи френски самолети или на самолети, наети от Франция, включително и на тези на " Еър Франс ", се споделя в текста.

В известието, оповестено на уеб страницата на Агенцията за сигурност на въздухоплаването в Африка и Мадагаскар, се споделя също, че въздушното пространство остава затворено за специфични и оперативни полети на военни самолети, като се изключи особено позволение за тях.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР