Президентът Джо Байдън назначи поп звездата Лейди Гага за съпредседател

...
Президентът Джо Байдън назначи поп звездата Лейди Гага за съпредседател
Коментари Харесай

Байдън назначи поп звездата Лейди Гага за съпредседател на комитет по изкуствата

Президентът Джо Байдън назначи поп звездата Лейди Гага за съпредседател на президентския комитет по изкуствата и филантропичните науки дружно с филмовия продуцент Брус Коен, предадоха американски медии.

80-годишният президент направи това известие в публично прессъобщение, което включваше и лист на членовете на комитета от " А " класацията, като Джордж Клуни и Кери Уошингтън.

37-годишната Гага през годините се е съюзявала с президента Байдън и се прочу с осъществяването на националния химн на церемонията по встъпването му в служба през 2021 година

Двойката сплоти напъните си през 2016 година, с цел да разпространява акцията " It`s On Us ", която преглежда казуса със половите похищения в университетските кампуси, написа Българска телеграфна агенция.

Президентският комитет по изкуствата и филантропичните науки (PCAH) е основан при администрацията на Роналд Рейгън през 1982 година, с цел да поучава президента по културната политика за " усилване на федералната поддръжка за изкуствата, филантропичните науки и музейните и библиотечните услуги ", съгласно Белия дом.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР