Президента Радев връчи третия мандат на БСП. В трудни моменти

...
Президента Радев връчи третия мандат на БСП. В трудни моменти
Коментари Харесай

Нинова с директна атака срещу Радев: Заради едноличното управление на президента е под заплаха парламентарната република

Президента Радев връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. В сложни моменти сме проявявали отговорност и сме търсили разговор. Всички сме наясно, че се намираме в политическа рецесия. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на лидерската среща в опит за сформиране на държавно управление с третия мандат.Нинова уточни, че са сюрпризирани, че ги няма ръководителите на " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".
 
След изявленията на водачите на партиите, присъстващи на срещата, Нинова съобщи: Ясно се вижда, че няма поддръжка за сформиране на държавно управление и отиваме на избори. 
 
" Г-н Борисов вие казвате, че имаме добре работещ парламент като количество и експедитивност на работа – да. Работещ парламент с палващи болшинства е политическа нестабилна структура. Понякога за минути би трябвало да стопираме и беседваме, с цел да одобри нещо стабилно. Казвате, че сътрудниците от " Продължаваме промяната " и " Демократична България " отхвърлят да беседват. В непубличните диалози с тях стана ясно, че те желаят да беседват, само че единствено с Българска социалистическа партия. След тази среща ще преценим по какъв начин да продължим. За мен е изненада, тъй като преди месец те ви призоваваха да разговаряте с тях ", разяснява Нинова. 
 
И продължи:
" Зададохте забавен въпрос за модела Радев. Ние с вас имаме дълги борби и питате с какво е по-различен. Той е по-различен, тъй като ние с вас водим парламентарни борби в парламентарната. Две парламентарни партии спорят между тях. Сега сме изправени пред друга заплаха – парламентарната република се разрушава, посредством непрекъснатите служебни държавни управления. Заради едноличното ръководство на президента е под опасност парламентарната република. Освен тези четири целта, които показах, различен наш приоритет е да запазим парламентарната република+.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР