През зимните месеци най-осезаемо трябва да се замисляме за храните,

...
През зимните месеци най-осезаемо трябва да се замисляме за храните,
Коментари Харесай

5 храни, които доказано повишават ИМУНИТЕТА

През зимните месеци най-осезаемо би трябвало да се замисляме за храните, които консумираме и сервира на трапезата си. Важно е в менюто ни да участват такива, които са извънредно потребни за имунната система.

Направили сме лист, включващ 5 храни, които е потвърдено, че укрепват имунитета и по тази причина е целесъобразно да ги консумираме колкото се може по-често.
Ето кои са тези съкровища, които да включваме в менюто си: • Цитрусови плодове;
На първо място това са цитрусовите плодове. Те са извънредно потребни и по тази причина е целесъобразно да ги похапваме колкото се може по-често. Те се борят против инфекциите и ще ни оказват помощ доста по-лесно да се оправим с настинките.
• Броколи;
Това е втората храна, която напълно не трябва да подценяваме. Зеленчукът е богат на витамини А, С, Е, както и не малко фибри и антиоксиданти.
• Чесън; Храните които ще ви дадат най-вече сила, в случай че ги хапвате постоянно
Овесена каша Овесената каша засища за по-дълго време и също по този начин дава на тялото нужната сила за деня, като не е високо калорич...
Прочети повече
Повечето от вас знаят, че чесънът е един от зеленчуците, който може да ни защищити от върлуващите грипове. Огромните количества серни съединения, които се съдържат в него, способстват за по-лекото протичане на всяка една простуда.
• Джинджифил;
Противовъзпалителните свойства на джинджифила са известни всекиму. Не единствено, че укрепва имунитета ни, чаят от джинджифил работи удобно и на болното гърло и спомага за отшумяване на признаци като инфектиране, болки и така нататък
• Пилешко месо.
Разбира се, тук се има поради био или домашно пилешко месо, в което липсват всевъзможни нездравословни добавки. Според специалистите в домашното пилешко месо се съдържат не малко витамини В6, спомагащи на тялото по-бързо да се възвърне и оправи с всяко едно неразположение.

Задължително консумирайте тези храни, в случай че желаете да се чувствате здрави, щастливи и по-бързо да се преборвате с настинките!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР