След смъртта на петгодишното дете в село Стоб, Община Кочериново,

...
След смъртта на петгодишното дете в село Стоб, Община Кочериново,
Коментари Харесай

Спешният медик, прегледал починалото петгодишно дете: Нямаше нищо притеснително при първото ни посещение

След гибелта на петгодишното дете в село Стоб, Община Кочериново, Изпълнителна организация „ Медицински контрол ” започна , която би трябвало да покаже има ли пропуски при оказването на лекарска помощ на детето. То е умряло в дома си в дребните часове на неделя против понеделник, откакто 2 часа преди този момент към този момент е било посетено от екип на Спешна помощ, който не е установил нищо неправилно.

„ На 19-и към 23 часа, получихме сигнал за човек с болки в корема и диарични изхождания, Когато отидохме на място, установихме, че става въпрос за детенце на 5 години. Беше контактно, интензивно, нямаше температура, коремчето му беше умерено. Към момента нямаше нищо притеснително. Прегледах белите дробове, сърцето му. Имаше малко хрипове, само че това беше обикновено, защото съгласно мен ставаше въпрос за вирус, който циркулира от няколко седмици. Говорих с родителите за диетичния режим, който би трябвало да се съблюдава, тъй като този вирус е придружен от повръщане, само че детето не беше повръщали и нямаше даже и гадене ”, описа пред Нова телевизия доктор Владимир Пандев, незабавен доктор от ФСМП-Кюстендил.

По думите му след прегледа незабавният екип се прибрал в Спешния център в град Рила. „ Около 1 часа на 20-и още веднъж се отзовахме на сигнал от същия адрес за същото дете. Съобщението беше, че детето е получило спазъм. Отидохме по най-бързия метод, само че когато пристигнахме установихме, че то няма никакви витални функционалности – нямаше дишане, сърдечна активност, пулс. Започнах незабавно реанимация и незабавно го транспортирахме с кола за спешна помощ до СПО Благоевград. Там реанимационен екип го пое незабавно, само че за жалост не съумяха да оказват помощ на детето ”, добави доктор Пандев.

Той сподели, че има мнение какво се е случило, само че поради следствието не може да го показа. Д-р Пандев акцентира, че съдебно-медицинската експертиза ще покаже тъкмо какво се е случило.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР