През вчерашния ден Рафаел Надал обяви решението си да пропусне

...
През вчерашния ден Рафаел Надал обяви решението си да пропусне
Коментари Харесай

Бивш №1: Познавайки Надал, то има сериозна опасност да не го видим на Ролан Гарос

През вчерашния ден Рафаел Надал разгласи решението си да пропусне и идната Мастърс конкуренция в Рим, което в допълнение ускори опасенията дали въобще ще забележим в игра испанеца по време на тазгодишния сезон на клей. Матадора не е излизал на корта от Откритото състезание на Австралия през януари, когато в среща от втори кръг получи травма в бедрото, принудила го да бъде отвън Тура в продължение на към този момент повече от 3 месеца. 

Очакванията бяха, че Матадора ще се включи в шампионата в италианската столица, с цел да успее да натрупа известна доза игрова процедура преди Ролан Гарос, само че вчерашното му съобщение стана причина мнозина да слагат присъединяване му в Париж под сериозен въпрос. Един от тях е и някогашният №1 в света Анди Родик, който изрази мнение, че решението на Рафа да пропусне конкуренцията в Рим, би могло да се счете за знак, че възможностите да го забележим в игра на Откритото състезание на Франция стават все по-малки.

" Ако се интересувате от тенис, то сигурно сте наясно, че Рафа обича да натрупа мачове, преди да дойде в Париж. Всички се опасяваме да го кажем на глас, защото не желаеме да се случи, само че щом той е решил да не играе в Рим, то внезапно поражда въпросът дали няма да се отдръпна и от присъединяване на Ролан Гарос. Дали в действителност ще желае да се завърне на хлъзгавите клей кортове след травма като тази?

Той към този момент не се намира при започване на кариерата си и е все по-трудно. Остава само да се надяваме, че възобновяване му се развива по проект и това му решение е по-скоро превантивна мярка. Стискаме палци, че той има предпочитание да резервира всичките си сили за Откритото състезание на Франция. За страдание обаче, травмите му стават все по-чести ", приключи някогашният американски тенисист.

Източник: Sportskeeda

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР