През цялата история на човечеството хората са се опитвали да

...
През цялата история на човечеството хората са се опитвали да
Коментари Харесай

Най-популярните афродизиаци през годините

През цялата история на човечеството хората са се опитвали да решат казуса с това да се показват добре пред колегата си или изобщо да се стигне до показване. По-долу ще ви разкажем за някои от напълно естествените афродизиаци, които са се употребявали през вековете.

 Ambergris

Един от най-ценените и известни афродизиаци в света е композиция от елементи на калмари, мастни тайни и неприятните неща от червата на кита. Никой не знае сигурно по какъв начин тези неприятни неща се извличат от мрачния си затвор в системата на кита, само че какво е най-популярното пояснение можете и сами да се сетите. Тези две съставки се смесват по натурален път и плуват в океана, до момента в който не се озоват на брега. Затова най-хубавата амбра в действителност е прекарала години, окислявайки се от композиция от сол, въздух и слънце.

Ценна поради неповторимия си дразнещ мирис, амбрата е мощно търсена от производителите на парфюми и всевъзможни други ароматизирани неща. Всъщност амбрата с високо качество може да стигне цени от 20 $ за грам. Както можете да си визиите, има мощна промишленост в „ лова “ на амбра и конкуренцията може да бъде жестока, каквато беше сред тези двама търговци:

Не е нужно обаче да рискуваме цялостта на телата си или да чакаме на плажа с месеци, с цел да се сдобием с амбър. Той е необятно наличен в парфюмерийните магазини в мола, тъй като се употребява в Chanel Number 5, Balmain, Givenchy Amarige и Gucci Guilty. Точно по този начин, тези марки употребяват гореспоменатите съставки в продуктите си.

Притежавайки сякаш мощни химикали, които работят на мозъка, неповторимите качества на шоколада пораждат завладяващи въпроси по отношение на способността му да възбужда животинското в хората. Първо, той съдържа триптофан, предходник на серотонина, който е невротрансмитер и контролира настроението и половото предпочитание. Второ, той съдържа неврохимичния фенилетиламин (PEA) – натурален стимулант, прочут като „ молекулата на любовта “, тъй като провокира чувство за пристрастеност. Трето, шоколадът съдържа и анандамид – вещество, чието име произлиза от санскритската дума за самодоволство, тъй като точно това е възприятието, което предизвика.

Но макар съществуването на тези три съставки, учените като цяло отхвърлят изказванието, че шоколадът има някакъв физиологичен резултат върху половата възбуденост като отдават всевъзможен резултат в тази посока на психически фактори. Въпреки това, мнозина, изключително в малко по-новата история, приписват на шоколада усилващите либидото сили.

 Insam (ginseng)

На китайски името му значи безусловно „ растението с мъжкия корен “, женшенът се употребява като афродизиак от антични времена. В изследване от 2000 година Nocerino и други оповестяват, че гинзенозидите в него отпускат половите органи у тестваните зайци (по добър начин), както и подтикват неврологични резултати, благоприятстващи половата интензивност. В отчета от изследването се заключава, че „ антиоксидантните и органозащитни дейности на женшена “ са свързани със засилената клетъчна интензивност, която въздейства позитивно половата интензивност и потентността.

 Columbian mammoth

В историята като афродизиаци са били рекламирани и разнообразни издатини по главите на животни поради фаличния им външен тип, в това число бивни на нарвал и носорог и рога от еднорог.Въпреки че няма научни данни, които да поддържат изказванието, че тези предмети усъвършенстват любовта, изследванията демонстрират, че рогът на носорога може да помогне за откриването на токсини. Понеже рогът е формиран съвсем напълно от кератин и протеини, те реагират мощно с всяка мощна алкална среда като, да вземем за пример, отрова.

 Osias Beert the Elder - Dishes with Oysters, Fruit, and Wine - Гугъл Art Project

Може би най-известната от афродизиакалните храни, стридите се хапват за възстановяване на половото предпочитание и потентност най-малко от римско време. Има доста теории за какво те усилват либидото, в това число че наподобяват на женски гениталии (което, несъмнено, е изказване под всякаква критика). Донякъде по-правдоподобно е, че стридите са с високо наличие на цинк, нужен за производството на избрани хормони.

Научно е потвърдено, че единствено един аспект на стридите и другите двучерупчести мекотели усилват половата интензивност – тяхното богато наличие на редките аминокиселини Д-аспартова киселина (D-AA) и N-метил-D-аспартат (NMDA). В опити учените показват, че инжектирането на плъхове с D-AA и NMDA провокира производството на прогестерон и тестостерон надлежно при женските и мъжките. Както споделя един от откривателите: „ Повишените равнища на тези хормони в кръвта водят и до повишено полово предпочитание “.

Според People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), мирисът на тиквен къс е потвърдено от научни проучвания, че усилва притока на кръв към пениса с до 40% (когато е мирисът е в композиция с лавандула). Това проучване обаче е на 15 години и в никакъв случай не е проверявано, по тази причина първичните му резултати са сложени под въпрос. Независимо от това, сходно на кедровите ядки и стридите, тиквените семки са цялостни с цинк – детайл от жизненоважно значение за производството на тестостерон.

Няма да ви демонстрираме фотография. Много култури настояват, че яденето на половите вътрешности на животно, в това число и самия сексуален орган, води до увеличено либидо. Например, в Азия се счита, че яденето на тигров или еленски пенис усъвършенства осъществяванията в леглото. Според културните сведения „ Смята се, че като се хранят с тези скотски органи, хората поемат някои от силите на животното “. По същия метод, в дивия американски запад, яденето на тази част от бика, сервирана сурова или панирана/пържена, мощно се предлага за подпомогнете на дребния каубой да се изправи още веднъж на крайници.

 Lytta-vesicatoria

Кой би си помислил, че изсушеното и намачкано тялото на мъничкия бръмбар Lytta vesicatoria ще създаде прахуляк, който уголемява уретрата и трансформира Робин в Батман? Но е правилно – доста наблюдения удостоверяват, че дейната съставна част на прахчето от испанска муха, кантаридин, работи дейно за увеличение на размера и продължителността на ерекцията. Въпреки това обаче, мухата не е известен секс асистент и то по една доста основателна причина – тя е смъртоносно отровна даже в дребни количества.

 Yohimbine-3D-balls-Trans

Добиван от кората на вечнозелено дърво, което пораства в Габон, Камерун и Демократична република Конго, йохимбинът обичайно се употребява за лекуване на всичко – от проказа до еректилна дисфункция. Смята се, че неговите стимулиращи свойства, в това число увеличение на производството на норепинефрин и адреналин в организма, покачват половата възбуденост.

Според WebMD йохимбинът, усилва притока на кръв и нервните импулси в мъжки и женски полови органи. Въпреки това Националният център за различна медицина (NCCAM) предизвестява: „ Не е известно дали йохимбинът оказва помощ за някакво здравословно положение, защото не са извършени клинични изпитвания върху кората или нейния дестилат “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР