Академикът от Руската академия на науките и бивш главен санитарен

...
Академикът от Руската академия на науките и бивш главен санитарен
Коментари Харесай

Учени: преносителите на всички щамове на грип винаги са птици

Академикът от Руската академия на науките и някогашен основен хигиеничен доктор на Русия Генадий Онищенко изясни, че без значение по какъв начин се назовава вариантът на животинския грип, преносителите на всички типове са водоплаващи птици, оповестява порталът ОСН.

С тези думи ученият оцени заразността и последствията от камилския грип, който се предава на хората. Онищенко не счита камилския грип като основа за пандемия, макар високото равнище на смъртност от 35%, само че означи, че появяването на камилски грип в Северното полукълбо, където не би би трябвало да го има, е обезпокоителен знак.

" Имахме свински варианти, птичи варианти. Трябва да се разбере, че всички варианти са птичи и идват от средата на натурален, естествен контейнер, който се намира в Югоизточна Азия. Това е водолюбива птица - тя постоянно е притежател на грипни варианти и от време на време един или различен вариант попада в свинете. През 2009 година имаше свински грип. А доколкото свинете по своята физиология и биология са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР