През тази година Volkswagen отбелязва 10 години от пазарното лансиране

...
През тази година Volkswagen отбелязва 10 години от пазарното лансиране
Коментари Харесай

Volkswagen отбелязва 10 години на модулната MQB платформа

През тази година Volkswagen отбелязва 10 години от пазарното лансиране на първите си модели, създадени въз основата на модулната платформа MQB.

От 2012 година, досега, компанията регистрира повече от 32 милиона осъществени MQB коли, вариращи от компактното Polo, през средноразмерни SUV модели, до топ-предложенията Atlas в Съединените Американски Щати и Teramont в Китай.

"Представянето на MQB преди 10 години беше решаваща стъпка ", разяснява Ралф Брандщетер, изпълнителен шеф на подразделението Леки коли на Volkswagen. "MQB извършва ролята освен на софтуерна матрица за нашите модели с напречно ситуиран мотор с вътрешно горене, само че е и главен за нашата икономическа успеваемост и резистентност, заради това, че създадените на MQB платформата коли способстват съществено за финансирането на бъдещите ни планове от тактиката ACCELERATE, които включват електрическа подвижност, цифровизация, нови бизнес модели и самостоятелно ръководство ", добавя той.

MQB платформата даде опция на марката Volkswagen, а и на останалите в фамилията на Volkswagen Group, да предложат разнообразни като междуосие, дължина, брой на седалките, приложение и задвижване, включително бензин, дизел, PHEV зареждаеми хибриди и напълно електрически, модели.

Натрупаният опит от MQB платформата бе пренесен от Volkswagen в решенията модулната MEB, предопределена за 100% електрически модели, а идната стъпка ще бъде платформата от ново потомство SSP (Scalable Systems Platform). Тя е предопределена още веднъж за напълно електрически коли, които ще бъдат непрестанно свързани в екосистема, дават обещание изцяло самостоятелно ръководство от Ниво 4 и ще бъдат стартирани на пазара през 2026 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР