През страната днес ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще

...
През страната днес ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще
Коментари Харесай

Голяма промяна на времето, синоптиците предупреждават за дъжд и студ

През страната през днешния ден ще минава леден атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и тук-там ще има превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевици. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през целия ден ще остане от юг - сдържан до мощен. Максималните температури ще са в необятни граници от 9°-12° в Северозападна България до 18°-20° в източните и южните региони от страната, в София към 13°.

Над планините облачността ще бъде по-често забележителна и на доста места ще превалява сняг, под към 1500 метра - дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.
-->
Над Черноморието облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна и в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

През идващите дни вятърът ще се ориентира от североизток, температурите ще се намаляват и в четвъртък минималните ще са сред 0° и 5°, а оптималните - сред 3° и 8°. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания от дъжд, в планините над 1500-1600 m - от сняг. Във вторник в обособени региони в Южна България ще са обилни по количество, в сряда ще са слаби и на по-малко места. В четвъртък, след краткотрайно прекъсване от югозапад още веднъж ще завали. В петък и събота, с насочване напразно от югозапад, температурите ще се покачат с 3-4 градуса. Валежите в по-голямата част от страната ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В неделя вятърът ще се обърне от запад-северозапад, облачността ще се усили, покачва се вероятността за превалявания на повече места в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР