През следващото денонощие ще остане предимно облачно, съобщиха от Националния

...
През следващото денонощие ще остане предимно облачно, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

Посрещаме новата седмица с дъжд и снегове

През идващото денонощие ще остане най-вече облачно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд и сняг, съвсем без превалявания ще остане в крайните северозападни региони. На изток преваляванията ще са от дъжд.
Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър и по проходите ще има условия за навявания и преспи. Минималните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса, а оптималните: 0-5 градуса, малко по-високи - по Черноморието.
Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан изток-североизточен вятър, по високите елементи вятърът ще е от югоизток. По проходите ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 0 градуса, на 2000 метра минус 6 градуса.
През идващите дни температурите ще са по-ниски от обичайните; ще са с дребен дневен ход: преобладаващите минимални ще са сред минус 3 и 2 градуса, оптималните - най-често сред 0 и 5 градуса; по Черноморието - с 2-3 градуса по-високи.
Ще бъде най-вече облачно, с превалявания, в множеството региони - от сняг. Значителни ще са през нощта против вторник и във вторник в Централна България, изключително в южните региони. В сряда преваляванията ще са най-вече слаби и тук-там, основно в Източна България и в планините. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен; в Източна България във вторник вятърът краткотрайно ще е от североизток, през множеството дни ще бъде сдържан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР