През следващите три години се предвижда изграждането на 67 нови

...
През следващите три години се предвижда изграждането на 67 нови
Коментари Харесай

Фандъкова обеща още 67 детски градини за три години |

През идващите три години се планува построяването на 67 нови детски градини и разкриването на 282 групи в София. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на представянето на програмата за строителство на детски градини и ясли. 

Фандъкова изясни, че програмата ще бъде импортирана за разглеждане в Столичния общински съвет.

Програмата е за интервала 2020-2023 година

" В момента се строят 12 нови здания на детски градини и се чака предварително още през ноември да стартира строителството на други три - в " Горна баня ", " Възраждане ", " Кремиковци " и село Сеславци ", добави столичният кмет.

Целта е да се обезпечат места в детските градини за децата сред 3 и 6 годишна възраст. 

" Град, в който се строят детски градини и учебни заведения, е жив. Голямо предизвикателство е - приказваме за места, за бройки, за цифри. Истината е, че всичко това изисква големи старания от страна на огромни екипи. Първо би трябвало да се направи организация, да се вземат решения, да се създадат плановете и едвам тогава може да се стартира строителството ", разяснява Фандъкова. 

През 2021 година се възнамеряват 31 нови здания за детски градини, с които да се разкрият 127 нови групи. През 2022-2023 година ще се изградят 24 нови здания или 98 нови групи.

Фандъкова изясни, че програмата е направена на база на информацията, която е предоставена от районните кметове.

" Още преди четири месеца уверих районните кметове, че ще получат финансиране за построяването на нови детски градини и ясли ", сподели още тя. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР