През следващите седмици тези териториални планове ще бъдат обсъдени и

...
През следващите седмици тези териториални планове ще бъдат обсъдени и
Коментари Харесай

Денков: Над 2 млрд. лв. ще бъдат насочени за районите на Стара Загора, Перник и Кюстендил

През идващите седмици тези териториални проекти ще бъдат разисквани и по районите и със обществените сътрудници, тъй че да могат да се чуят всички оферти и където е належащо да бъдат допълнени и изпратени до края на септември в Европейската комисия за разискване. До края на годината се чака да бъдат признати след осъществяване на договаряния, тъй че да можем да стартираме дейностите и да стартират вложенията, разясни Денков.

По думите му тези проекти плануват редица ограничения, не просто свързани със запазването на работни места, а за развиването на районите по най-съвременен софтуерен и актуален метод. Това значи, че министерствата на енергетиката и на районното развиване през идващите години би трябвало да работят в доста тясно съдействие с министерството на стопанската система и министерството на нововъведенията и растежа, с цел да могат да бъдат привлечени вложители, уточни Денков. Трябва да се работи и с министерството на образованието и с това на труда и обществената политика, с цел да може хората да бъдат подкрепени в тяхната подготовка, а където е належащо да се приспособява просветителната система с професионалните гимназии и висшите учебни заведения, тъй че те да могат да се осъществят по най-хубавия вероятен метод, сподели министър-председателят.

Денков уточни, че в териториалните проекти е планувано да се развият модерни технологии, свързани с производството, разпределението и потреблението на зелен водород, също по този начин опциите за произвеждане на сила от нови енергийни източници, които могат да бъдат разнообразни и да допълват въглищните централи. В проектите са планувани също благоприятни условия за привличане на вложители от напълно ново потомство, произвеждане на акумулатори, на нови технологии, електролизьори за произвеждане на водород, каквито в България сега няма, сподели Денков. Той разясни, че концепцията е да използваме по допустимо най-хубавия метод тези средства, да съвместим европейските вложения с частни, с цел да може тези райони не просто да продължат своето битие, а да се трансфорат в икономическото сърце на България.

Очаква се министрите да обсъдят незабавната помощ по въздух. Преди дни министър председателят Николай Денков увери, че България ще получи първия хеликоптер при започване на 2024 година

Министерският съвет към този момент дефинира шест оперативни бази за незабавна помощ по въздух. Съответно в летищата в София, Пловдив, Търговище, Сливен, Долна Митрополия и Габровница.

До момента страната ни е обучила към 90 лекари и медицински експерти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР