През септември експертите на Регионалната инспекция по околната среда и

...
През септември експертите на Регионалната инспекция по околната среда и
Коментари Харесай

За месец: РИОСВ – Пловдив даде 58 предписания за отстраняване на еконарушения

През септември специалистите на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив са направили 129 планови и 33 изключителни инспекции. Институцията се е отзовала и на получени 54 сигнали и тъжби. Регионална инспекция за опазване на околната среда е провела мониторинг на качеството на атмосферния въздух, като е разположила мобилна автоматизирана станция в две обитаеми места – планово в село Войводиново, община Марица и във връзка сигнал за замърсяване от активността на цех за произвеждане на целулоза и хартия в града в гр. Стамболийски. Получените резултатите демонстрират съблюдаване на избраните правила за главните индикатори на въздуха.
Прочетете още
През месеца чиновници на институцията са направили и инспекции по заповед на шефа на Държавно горско стопанство - Карлово за нанесени вреди от кафява мечка. Установени са вреди върху пчелини, лозови и овощни насаждения и е задействана процедура по погашение на компенсации на потърпевшите лица.

Експертите са съставили актове на 8 извършители и са дали 58 наставления за отстраняването на нарушаванията на екозаконозателството. За несъблюдение на наставления за разчистване на нечисти сектори от напоителен канал в землището на с. Поповица, както и за непредставяне на изискана информация за работата на оборудванията са формирани актове надлежно на „ Напоителни системи “ ЕАД и на фирма-производител на оранжерийни зеленчуци в гр. Първомай. Автобаза в гр. Пловдив и оператори на завод за направа на железни структури в с. Труд и завод за произвеждане на аксесоари за тенти и сенници в с. Войнодиново също са актувани заради нарушавания на условията на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Акт е формиран и на железопътна компания заради липса на позволителен документ за отнасяне на боклуци.

След извършен мониторинг на отпадъчните води и установени превишения на заложените в разрешителните емисионни ограничавания, актове са формирани на производител на електроника в гр. Съединение и на консервно дружество в с. Царацово. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е наложила и имуществена глоба в размер на 5 500 лв. на водноелектрическа централа в региона на гр. Калофер за неподдържано качество на водата в сходство с притежаваното позволение за заустване.

За обезпечаване на публичен достъп и гласност на информацията на интернет страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив за интервала са оповестени 367 документа. Основно тези документи касаят направени мнения, решение за преценка евентуалната степен на влияние върху предпазените зони и околната среда, регистрационни документи и разрешителни за действия с боклуци, прессъобщения, касаещи разнообразни аспекти от работата на институцията.

Септември бе изпълнен с голям брой интензивности с деца и младежи, целящи повишение на екологичното им съзнание. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив организира акции по случай Международния ден на чистия въздух за синьо небе, откриването на образователната година, самодейността „ Да почистим България дружно “, Европейската седмица на подвижността и Европейската нощ на прилепите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР