През последното десетилетие холивудските звезди - от актьори, през режисьори,

...
През последното десетилетие холивудските звезди - от актьори, през режисьори,
Коментари Харесай

Интимни портрети от най-горещите афтърпартита в Холивуд

През последното десетилетие холивудските звезди - от артисти, през режисьори, до ръководители на студия - търсят фотографа Марк Селигър, с цел да им направи портрети в комплицираното изскачащо студио, което той построява в средата на именитото афтърпарти на " Vanity Fair " за премиите " Оскар ". Независимо дали наподобява на рустикална всекидневна или на огромно мраморно стълбище, неговите декори са посрещали фамозни обекти, в това число носители на награди " Оскар ", номинирани, режисьори, дизайнери на костюми и други участници със смели имена.
" В прочут смисъл съм се обучавал през целия си живот и кариера, с цел да мога да направя нещо сходно ", сподели Селигър пред CNN в телефонен диалог преди старта на " Vanity Fair: Сесиите в нощта на Оскарите " - новата му фотокнига. " Това несъмнено е най-предизвикателното прекарване... на процедура употребявам всяко едно умеене, което съм усвоил освен като фотограф, само че и като режисьор ", добави фотографът.
Създадени дружно със сценографа му Томас Турнауер и след полемики с редактора на " Vanity Fair " Радхика Джоунс, студийните пространства на Селигър нормално съдържат фини подмятания към филми, спечелили " Оскар " - такива, които не са " прекомерно производни ", споделя Селигър.
Тази кинематографична визия - и неговото умерено, доброволно държание - са довели до доста емблематични фрагменти: Лейди Гага, която се радва на триумфа си на премиите " Оскар " през 2019 година, облеченият в бял смокинг Тимотей Шаламе, който споделя миг с режисьора Лука Гуаданино, и украсената с диаманти Мишел Йео (на фотографията горе), която наподобява без изпитание царствена, до момента в който съзерцава революционната си победа за най-хубава актриса през март, са единствено три от 200-те портрета, включени в книгата.  Оливия Колман, снимана през 2019 година със своя " Оскар " за най-хубава актриса, завоюва за ролята си на английския монарх кралица Анна във кино лентата " Фаворитката ".
Томът стартира със фотография от 2014 година на първата носителка на " Оскар " Лупита Нионго, която се усмихва, до момента в който гледа надолу към златната си статуетка, държана деликатно в двете ръце. " Дори не трябваше да споделям нищо ", спомня си Селигър. " Мисля, че тя просто беше в безспорен миг на потрес и изпитваше тази вътрешна наслада... Не можеше да не ти се желае да празнуваш с нея. "
Базираният в Ню Йорк фотограф споделя, че разчита на интуицията си, с цел да улови тези вълшебни моменти, като изяснява, че настроението на обектите му, разбираемо, е друго - от " мечтателно и разгорещено " до изцяло изумено. " Винаги участвам доста добре ", изяснява Селигър, " тъй като ги имаме единствено за 10-20 фотоси. Това в действителност е доста непринудено, моментно прекарване. "
(Междувременно екипът му на място се грижи за съществуването на странични масички, които бързо да се подредят за излагане на трофеите. " Някои хора са по-добри в държането на Оскари от други ", отбелязва фотографът.)   
Тук Джеф Голдблум играе пред камерата.    
Портрет на артиста Рами Малек

Създаване на подиуми и излизане отвън сюжета
Селигър непрекъснато следи маниерите на обектите си, с цел да сътвори роман и да провокира изразителна поза: Вземете портрета му от 2022 година на Джеф Голдблум с очила в едната ръка и ориентиран пръст в другата, като че ли ругае фотографа.
" Казах: " Джеф, ти си необикновен италиански режисьор от 70-те години на предишния век и водиш доста, доста прям диалог с водещата си дама, тъй като тя в действителност не уцелва задачата си ", споделя Селигър, който преди този момент е работил с Голдблум, както и с доста други свои обекти от нощта на Оскарите, с помощта на дългата си, богата кариера в снимането на рекламни акции и публицистични фотосесии (като фотографията на Дженифър Анистън от 1995 година, която започва милиард прически, с цел да дадем единствено един пример). " Той правеше всички тези жестове и говореше малко италиански. Снимахме безусловно 30 секунди и се получи ", споделя Селиджър за финалната фотография.   
От ляво на дясно: Реджина Хол, Доналд Глоувър, Трейси Елис Рос, Ава Дюверней, Сара Джоунс, Рашида Джоунс, Лена Уейтхе, доктор Ивара Есеге, Мариана Жан-Баптист, Анджела Басет, Чимаманда Нгози Адичи, Шонда Раймс, Марк Брадфорд, Дерей Макесон, Габриел Юниън, Чък Светкавицата и Джанел Монае, снимани през 2018 година

През цялата вечер екипът на Селигър по едно и също време се грижи за гостите и ги прекарва през цикъла допустимо най-ефективно. (В съседство със студиото има стая за задържане, която служи за спийкърси с Дон Хулио.)
Но от време на време звездите просто не са подредени по повече от един метод. През 2022 година Зендая и Зоуи Кравиц, които Селигър познава още от времето, когато снимаше татко си Лени в средата на 90-те години, бяха измежду търпеливо чакащите на опашката, до момента в който носителят на " Оскар " за 2019 година Рами Малек седеше за своята сесия, спомня си Селигър.
" Рами беше закрепен върху тази фотография... и беше в действителност въодушевен. Той имаше този съвършен Оскаров звук и искаше да направи нещо изобретателно ", сподели Селигър, който очакваше Зендая и Кравиц да дойдат след него. " Мислех, че ще са добре (чакайки), само че и двамата се разделиха. Но пък получихме фотографията на Рами, което беше хубаво. " Тази фотография на тлеещия Малек влезе в книгата, както и по-ранна фотография на Кравиц, която хвърля шеговит взор в профил.
Всяко идване, без значение дали става дума за един или повече посетители, дава нова опция. През 2018 година непринудено разширяващото се събиране докара до емблематичен портрет на 17 чернокожи холивудски и културни светила, измежду които Ава Дюверней, Анджела Басет, Доналд Глоувър, Рашида Джоунс и Шонда Раймс. Хванати за ръце или облегнати на непознато рамо, те стояха в общественост и поддръжка един на различен, а чантата на Габриел Юниън " Въпреки това тя упорства " - отпратка към опитите на републиканците да заглушат сенатор Елизабет Уорън, когато тя се опълчи на номинацията на Джеф Сешънс за основен прокурор през 2017 година - беше тъкмо позиционирана в предната част на груповия кадър.
" Давам на всички сигнали и ги показвам... Просто създавам детайлите малко по малко ", изяснява Селигър. " Може да се получат единствено един или два фрагмента, само че това в действителност е всичко, което се опитваме да реализираме. След това това равнище на съвършенство се случва напълно инцидентно. "
За разлика от това, фрагментът на Селигър от 2022 година на трима артисти от " Еуфория " по средата на диалога - Мод Апатоу, която разгорещено жестикулира, и починалият Ангъс Клауд, който се взира в палавата Барби Ферейра - не се нуждаеше от доста инструкции. " Имаше това естествено качество, когато те седнаха. Очевидно те построиха доста мощна връзка и другарство. Аз просто ги оставих да продължат и снимах, без те да се замислят прекалено много ", споделя Селигър, преди да показа спомените си за Облак. " Той беше прелестен човек. Бях работил с него по няколко плана и (смъртта му) сигурно беше тежка. "    
Портретите на Селигър предават и интензивността, която постоянно се следи сред холивудските двойки - от Джон Леджънд и Криси Тейгън до Сара Полсън и Холанд Тейлър. " Опитвам се да намеря ексцентричен миг, в който да става дума повече за техните взаимоотношения ", споделя Селиджър. " Дестилирам го или до импровизиран миг, или до миг сред тях, или до миг, в който единият от тях е зает, а другият е по-вътрешен ", изяснява той.
(Въпреки че за фотосите с Мелиса Маккарти и Бен Фалконе, които на фотографията гледат яростно към камерата, Селигър се въодушевява от идентичните им спортни екипи " Адидас " и чаши за уиски. " Просто се приближете към мен, като че ли сте подготвени да хвърлите питието си по мен, тъй като аз съм просто скучен фотограф на празненство ", спомня си Селигър, който им споделя със смях.) " Единственият човек, който ми сподели твърдо " не " за това, беше Антъни Хопкинс ", споделя Селигър, който на драго сърце приема режисурата на двукратния притежател на " Оскар ". " Той сподели: " Искам да бъда сниман по този метод ". Аз споделих: " Спокойствие, несъмнено. Просто се веселя, че си тук. "

Източник: CNN

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР