През последните седмици Русия е отхвърлила предложение за освобождаването на

...
През последните седмици Русия е отхвърлила предложение за освобождаването на
Коментари Харесай

Русия е отказала да освободи двама американски затворници

През последните седмици Русия е отхвърлила предложение за освобождението на Пол Уилън и Еван Гершкович . Според Съединени американски щати и двамата са „ непозволено арестувани “ по думите на Матю Милър , представителят на Държавния департамент, във вторник.

Новината идва часове след изявление на родителите на Гершкович и седмица откакто фамилията на Уилън сподели, че той е бил атакуван от съкилийник поради спор. Двамата американски жители са арестувани в съмнение за шпионаж, което Съединени американски щати дефинира като подправено и политически стимулирано.

" Не би трябвало да вършим такива оферти. Те въобще не трябваше да бъдат задържани. И двамата би трябвало да бъдат освободени неотложно ", сподели Милър по време на брифинга.

Това е първото публично удостоверение от страна на Вашингтон, че сходно предложение е било отправено към Москва. Милър отхвърли да даде детайлности какво е включвало то. Според Уолстрийт джърнъл една от версиите е за замяна на пандизчии.

През тази година в непозволено задържане на американци като Той беше арестуван на 29 март по време на репортерска командировка, а от Съединени американски щати изрично отхвърлят Гершкович да е работил за държавното управление.

В края на предишния месец съветски съд удължи предварителното задържане на Гершкович минимум до 30 януари 2024 година

в Москва на 28 декември 2018 година Тогава хора на съветските служби нахълтват в стаята му и откриват USB памет, на която, по данни на Федералната работа за сигурност (ФСБ), е имало секретна информация. Две години по-късно получи.

От 2022 година Русия не е проявявала признаци на интерес към освобождението на съветски жители, арестувани в Съединени американски щати. Тогава Вашингтон Бритни Грайнър в подмяна на освобождението на оръжейния търговец Виктор Бут, само че Уилън не беше включен в размяната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР