През последните две седмици Доминик Тийм все повече се приближава

...
През последните две седмици Доминик Тийм все повече се приближава
Коментари Харесай

Неотразим Беретини не остави шансове на Тийм и ще спори за трета поредна титла!



През последните две седмици Доминик Тийм от ден на ден се доближава към равнището на игра, на което бяхме привикнали да го виждаме преди дългото му неявяване заради контузия в китката. След като игра в четвъртфиналите на шампионата в Бостад през предходната седмица, в този момент австриецът направи крачка напред и доближи до полуфиналната фаза на конкуренцията в Гщаад, където обаче го очакваше Матео Беретини.

Италианецът неотдавна даде позитивна проба за COVID-19, която го извади от присъединяване на Откритото състезание на Англия, само че наподобява, че болестта по никакъв метод не е повлияло на страхотната форма, в която се намираше по време на сезона на трева. Днес той реализира своята 12-а поредна победа, надделявайки над Доминик Тийм в поредни сетове - 6:1 6:4, като по този метод се класира за трети следващ край, където ще се изправи против спечелилия от мача сред Каспър Рууд и Алберт Рамос Виньолас.

Дебютната част мина под цялостната доминация на италианеца, който през цялото време на срещата постановяваше нападателния си жанр на игра и не пропускаше опция да форсира топката от форхенд, предизвиквайки грешки от ракетата на съперника. Световният №15 също по този начин ловко миксираше ударите си и с помощта на разнообразието в играта си доближи до пробив още в дебютното подаване на противника - 3:0. Впоследствие Беретини продължи да диктува разиграванията и да санкционира всеки по-плитък удар на Тийм, което докара до втори брейк в неговия актив и 5:0, с което ориста на откриващия сет бе предрешена в интерес на любимеца.

Шампионът от US Open 2020 стабилизира представянето си при започване на втората част и успяваше да остане равносилен на италианеца. Паритетът се резервира до 2:2, само че тогава римлянинът още веднъж увеличи оборотите и напълно скоро се стигна до нов пробив в сметката му. Това бе и повратният миг в мача, защото оттова насетне играта на австриеца претърпя забележителен спад и непредизвиканите неточности от негова страна валяха една след друга. Така Беретини небрежно дублира преднината си от брейк и поведе с 5:2, след което бе единствено въпрос на време да подпечата крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР