Най-добрият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов стана

...
Най-добрият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов стана
Коментари Харесай

Тихомир Иванов срази конкуренцията в Лимасол

Най-добрият български играч в скока на височина Тихомир Иванов стана първенец на интернационалния шампионат по лека атлетика в Лимасол (Кипър).

29-годишният спортист първо се оправи с конкуренцията с 2.24 метра, а по-късно преодоля и 2.26 - норматив за Европейското състезание в Рим (Италия). Това е и най-хубавият опит на Иванов от 2021година, когато той скочи 2.28 в олимпийската година.

След това плевенчанинът смени треньора си Георги Гетов с Георги Помашки (наставник на най-силните гръцки спортисти и олимпийския първенец в скока на дължина Милтиадис Тентоглу) и стартира да тренира най-вече в столицата на Гърция - Атина.

В Кипър българинът стартира без неточност на 2.09, 2.14, 2.17 и 2.21. Височините 2.24 и 2.26 завладя от втори опит, а по-късно направи два несполучливи скока на 2.28 и един на 2.31. Именно 2.31 е персоналният връх на Иванов, с който той към този момент е на пето място в европейската класация (без да се броят съветските и беларуските спортисти, които нямат право на присъединяване в интернационалните състезания).

Покрити нормативи за Европейското състезание в Рим имат още Божидар Саръбоюков (скок дължина), Пламена Миткова (скок дължина), Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (троен скок), Ясна Петрова (10 000 метра).

Очаква се още няколко българи да нападат нормите и квоти за шампионата, а измежду тях са Александра Начева (троен скок), Валентин Андреев (чук), Иво Балабанов (3000 метра стипълчейз), Милица Мирчева (бягания на дълги разстояния), Димитър Ташев (троен скок), Лъчезар Вълчев (троен скок) и други.
 Международният лекоатлетически шампионат
Международният лекоатлетически шампионат " Самарско знаме " ще се организира през днешния ден в Стара Загора

От 15:00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР