За първото си посещение след встъпването в поредния си мандат

...
За първото си посещение след встъпването в поредния си мандат
Коментари Харесай

Поптодорова за срещата Пекин-Москва: Целта е да се покаже, че авторитаризмът е много по-добър от демокрацията

За първото си посещаване след встъпването в следващия си мандат съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 избра Китай. Той и китайският му сътрудник Си Дзинпин подписаха взаимно изказване за задълбочаване на връзките и стратегическо партньорство. Руският водач съобщи, че документът слага нови амбициозни задания и дълготрайни цели за развиването на целия комплекс от руско-китайски връзки.

В студиото на предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS тематиката разяснява вицепрезидентът на Атлантическия клуб и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова. 

Тази среща е 43-тата сред двамата президенти, акцентира дипломатът. Според нея тактиката водачите да се събират оптимално постоянно е напълно целенасочена. „ Тук би трябвало да ни се покаже, че авторитаризмът е доста по-добра форма от това, което ние имаме и желаеме да развиваме в демократичния свят ”, счита Поптодорова. По думите на някогашния ни дипломат в Съединени американски щати Китай не желае да къса напълно връзките си с Европа. 

Пекин счита, че Западът е отговорен за войната в Украйна, твърди Елена Поптодорова. Това личало от 12-те точки в проекта за мирна конференция, направен от Китай. „ В тях не е търсена конкретика. Целта е да се даде дипломатическа поддръжка на Русия ”, означи вицепрезидентът на Атлантическия клуб.

Поптодорова акцентира, че опитът за ликвидиране на словашкия министър председател Роберт Фицо е неприемлив.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР