През последните дни фокусът на Аустрелиън Оупън бе значително изместен

...
През последните дни фокусът на Аустрелиън Оупън бе значително изместен
Коментари Харесай

Обрат в Мелбърн: Задържаният сърбин с проруска тениска се завърна на мача на Джокович

През последните дни фокусът на Аустрелиън Оупън бе доста преместен от абсурда с група от хора, оповестили се в поддръжка на Русия във войната с Украйна. Въпреки че съветските и беларуските флагове бяха неразрешени на територията на тенис комплекса " Мелбърн парк ", то в сряда в обществените мрежи се появиха видеа на почитатели, развяващи флагове с лика на съветския президент Владимир Путин и скандиращи името му. 

Освен това на трибуните по време на дуела от четвъртфиналите сред Новак Джокович и Андрей Рубльов един от феновете бе видян с тениска със признака " Z ", изразяващ поддръжка към Русия и войната в Украйна. Въпросният мъж бе арестуван и разпитван от чиновниците на реда, а след това бе разкрита и неговата идентичност. 

По време на разпитите Зоран Павлович е декларирал, че е почтен, потвърждавайки по какъв начин изборът му на тениска няма нищо общо с експанзията на Русия. " Веднага им оповестих, че се споделям Зоран и че съм прочут с носенето на тениски с буквата " Z ". " Предоставих документи на служителите на реда, които незабавно по-късно ми се извиниха и ме освободиха. Аз съм американски жител, в никакъв случай не съм имал проблеми, където и да е по света ", сподели Павлович пред сръбския уебсайт Kurir. 

Въпреки че някогашният украински тенисист прикани този мъж в никакъв случай повече да не бъде допускан да участва на спортни събития, то два дни по-късно Зоран се завърна на Rod Laver Arena, с цел да поддържа Джокович в полуфинала му против Томи Пол, носейки тениска с името на именития сръбски тенисист паралелно до тези на Майкъл Джордан и Лео Меси.

Heute bei den Australian Open, der Mann der am Mittwoch in der Rod-Laver-Arena das Z-Shirt trug?
— Simon Häring (@_shaering)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР