Гръцкият премиер предупреди Скопие, че нарушаването на Преспанския договор излага

...
Гръцкият премиер предупреди Скопие, че нарушаването на Преспанския договор излага
Коментари Харесай

Мицотакис предупреди РСМ: Нарушаването на Преспанския договор блокира пътя към ЕС

Гръцкият министър председател предизвести Скопие, че нарушаването на Преспанския контракт излага на риск европейските упоритости на Северна Македония.
Кириакос Мицотакис направи това изказване във връзка клетвата на новия президент Гордана Силяновска-Давкова предходната седмица.

Тогава тя не произнесе „ Северна “, а единствено „ Македония “ .  

Опозиционната гръцка партия СИРИЗА, при чието ръководство през 2018 година беше подписан Преспанският контракт, внесе в Народното събрание за ратификация трите меморандума, които се отнасят до процеса на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, до икономическото съдействие сред двете страни и до контрола на зоната за полетна информация на Скопие.

 Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори 3 мин. Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла 1 мин. Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците 1 мин. Вижте отговорите от матурата по БЕЛ за зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори 3 мин. Цената на „ знанието “: Минути след началото на матурите bTV получи правилните отговори  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла 1 мин. Хирург не запомнил компрес в тялото на пациентка, тя умряла  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи

С подписаното през 2018 година съглашение сред Атина и Скопие беше позволен разногласието за името на югозападните ни съседи, както и за потреблението на знаци и персони от античната гръцка история.

Мицотакис предизвести още, че Народното събрание няма да ратифицира трите меморандума към Договора.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР