Инвестициите в интегритет създават много по-голяма стойност, отколкото, ако харчите

...
Инвестициите в интегритет създават много по-голяма стойност, отколкото, ако харчите
Коментари Харесай

И бизнесът, и държавата печелят, ако инвестират в интегритет

„ Инвестициите в интегритет основават доста по-голяма стойност, в сравнение с, в случай че харчите пари за подкупи. “

С тези думи Франсоа Валериан , ръководител на Борда на шефовете на Тransparency International, откри форума „ Устойчиво развиване и бизнес интегритет “, проведен в София от Министерството на стопанската система и промишлеността и Асоциация „ Прозрачност без граници “.

„ Днес вложителите правят оценка високо компаниите, които влагат средства и старания в интегритет. Тези инвестиции носят по-добри доходи и понижават разноските “ , изясни Франсоа Валериан.

Той беше безапелационен, че страните и държавните управления също печелят , когато влагат в интегритет – от понижаване на глобите, от привличане на вложители, от по-висок рейтинг.

Напредъкът на България в процеса по присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) беше измежду главните от акцентите на форума.

Присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е народен приоритет , който не се въздейства от политическата динамичност. Министерството на стопанската система и промишлеността е измежду най-ангажираните институции в този развой. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Николай Павлов по време на откриването на форума. Той подчертава върху значимостта на решението на България да се причисли към Организацията за икономическо сътрудничество и раз:

„ Това е решение за бъдещето, само че и значимо решение за сегашното, тъй като промените, които би трябвало да създадем, с изключение на участие, ще ни обезпечат и по-конкурентна стопанска система. “

Глобалният отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за корпоративна резистентност за 2024 беше показан в София от доктор Хендрик Босхамър , стопански анализатор в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Какви са интернационалните стандарти за бизнес интегритет и кои са положителните практики в подтекста на световната рамка на Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване и европейската нормативна рамка за отчетност на устойчивостта беше тематиката на първия панел от програмата.

Втората панелна полемика се концентрира върху смисъла на новите условия и регулации за устойчивия капиталов и финансов климат. В нея се включиха национални и интернационалните специалисти, представители на бизнеса, финансовия бранш и академичната общественост.

Форумът. Снимка: Прозрачност без граници

„ Става въпрос за съответни европейски регулации, които се трансформират в български закони ” , изясни Калин Славов, изпълнителнителен шеф на „ Прозрачност без граници “.

Според него разпоредбите имат напълно прагматични измерения и се отнасят с изключение на към участието ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, само че също и към ПВУ, и към съглашението ни с Европейска комисия за настоящия финансов интервал.

Ако не бъдат покрити тези критерии, българският бизнес ще загуби конкурентни преимущества, ще се окаже изключен от опция за партньорства с непознати компании , които ще дават отговор на условията. Нещо повече: при неспазване на признатите критерии и непокриване на законовите правила банковият бранш няма да дава финансиране, предизвести Славов. Въвеждането на пактовете за интегритет би трябвало да стане с общи старания: на бизнеса, държавното управление и на обществения бранш, безапелационен е той.

„ Бъдещето ни не стартира от на следващия ден, то към този момент е пристигнало и ние не сме разбрали “ , съобщи изпълнителният шеф на „ Прозрачност без граници “.

Габриела Руменова: Ползите от изкуствения разсъдък са функционалност от отговорността на бизнеса и уменията на потребителите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР