През последните 6 месеца министерството на вътрешните работи се концентрира

...
През последните 6 месеца министерството на вътрешните работи се концентрира
Коментари Харесай

Гешев: Кажете ми едно нещо, казано от Рашков, което да е истина

През последните 6 месеца министерството на вътрешните работи се концентрира върху 1- 2 неща и това води до липса на резултати. Това сподели основният прокурор Иван Гешев на влизане в Народното събрание където ще бъде гласувано новото държавно управление.

Според Гешев поради държанието на Министерство на вътрешните работи през последната половин година има взрив на битовата престъпност, на телефонните измами и хакерски офанзиви против медиите.

" Ние сме за правосъдна промяна, само че да има такава и в съда, в Министерство на вътрешните работи и в прокуратурата. В Министерство на вътрешните работи примерно няма инцидентно систематизиране на делата, нужна цялостна промяна, сподели още той и и изрази задоволството си от сформирането на постоянно държавно управление.

" Ние имаме интерес да работим. Надявам се на синхрон в работата с органите на Министерство на вътрешните работи, вместо да се води война с Прокуратурата ", сподели още Гешев.

За първи път има 3 милиарда запорирани лв., това е доста съществено съображение да ми желаят оставката – това не е съображение на българските жители, в това число и на протестиращите такива, съобщи Гешев и добави: Радвам се и е обикновено политиците да ми желаят оставката. Ако политиците не ми желаеха оставката, нещо нямаше да е наред – щеше да значи, че прокуратурата не съблюдава разделянето на управляващите и в някакво взаимоотношение с политиците. Прокуратурата си прави работата за първи път от 1989 година насам.

" Аз съм сигурен, че ще има европейска реакция, уверен съм, че ще има реакция против закриването на спецструктурите – те са по рекомендация и неведнъж бяха похвалени “, съобщи Иван Гешев. Той уточни, че има " непрекъснат контакт “ с ръководителя на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши: " Това, което знам от персонален диалог, е, че тя е удовлетворена от работата на Прокуратура на Република България.

Обвинител номер едно акцентира - държавното обвиняване е готово да взе участие " във всевъзможен експертен диалог, който е в полза на българските жители ".

Гешев разяснява и обвиняванията на вътрешния министър Бойко Рашков, че прокуратурата пазела някогашните ръководещи от наказателна отговорност.

" Кажете ми едно нещо, което господин Рашков е споделил, което е истина, и тогава ще ви отговоря ", сбит бе обвинител номер едно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР