През определен период от време държавата има склонността с някое

...
През определен период от време държавата има склонността с някое
Коментари Харесай

От Еконт пред ФАКТИ: Държавата създава неравнопоставеност при пощенските услуги

През избран интервал от време страната има склонността с някое ненадейно решение да взриви обособени сфери. Най-пресният образец е в бранша на частните куриерски компании. Поправки в закона за пощенските услуги, минал на първо четене, уреждат ново състояние, при което универсалните пощенски услуги към този момент ще се таксуват с Данък добавена стойност. Съответно с 20% ще нарастне цената им и за потребителите. Универсалните пощенски услуги са писма до 2 кг, в това число и предложени, както и пратки до 20 кг, които, за разлика от другите колета, се доставят в период от 3 дни и не се връчват персонално на получателя, а в пощенската му кутия или в съответния офис на куриерската компания.

Привилигерована от цялата обстановка остава държавната " Български пощи ", която е освободена от налога. Не единствено това, ами страната има поръчка да събира ддс-то от частните куриерски компании за минал период - от 2010 година насам. За мнение към скандалните ремонти потърсихме позицията на куриерските компании. Ето какво съобщи Ана Йосифова, представител на " Еконт ".

- Г-жо Йосифова, каква е позицията на компанията във връзка новия метод, по който се пояснява от Национална агенция за приходите Закона за пощенските услуги в частта му с универсалните пощенски услуги, който към този момент ви задължава да начислявате Данък добавена стойност върху тях, което надлежно ще докара до повишаване и за потребителите?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР