През нощта в неделя срещу понеделник е починал Данчо Джиков,

...
През нощта в неделя срещу понеделник е починал Данчо Джиков,
Коментари Харесай

Отиде си виден български рицар тамплиер, орденът скърби

През нощта в неделя против понеделник е умрял Данчо Джиков, оповестяват от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат България.

" С надълбоко огорчение Ви оповестяваме, че в среднощ в неделя против понеделник ни напусна нашият Високоуважаем Брат Данчо Джиков, Велик Офицер на Храма, Заместник Велик Приор на Велик Приорат България, притежател на Великия Кръст на Храма на Йерусалим.
-->
Даровит правист и труженик за правдивост, той беше наш Брат, подстрекател и бранител, и същински християнин, и мина в редиците на небесното христово войнство, с цел да продължи своята задача, да служи на Господ.

Нека душата му почива в мир и безконечната Светлина я озарява! Не нам, Господи, не нам, на Твоето име дай популярност! Опелото ще се състои на 10 август 2023 година от 13:30 ч. в храм „ Свети Седмочисленици "

Неговият житейски и професионален път стартира от Велико Търново, където живее и учи – в ОУ „ Вела Пискова “ и Математическата гимназия. Завършва право в СУ „ Св. Климент Охридски “. Работи като юрист в остарялата столица до 1990 година

През 1994 година основава ЗК „ Български парцели “. Две години е заместник-председател на Асоциацията на българските застрахователи и ръководител на Юридическата комисия към нея.

Бил е член на Управителния съвет на Гаранционен фонд „ Гражданска отговорност “ и на Управителния съвет на Агенцията за дребни и междинни предприятия към Министерството на индустрията. До последно работи като юрист, което самичък дефинира като делото на живота си.

До края на дните си остава обвързван с Велико Търново посредством околните си и посредством многочислени сътрудници и другари, които ще запазят загатна за един предан на специалността си и на хората човек с положително и обичливо сърце, прецизира " Борба ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР