През нощта са постъпили 50 сигнала за наводнени сгради. В

...
През нощта са постъпили 50 сигнала за наводнени сгради. В
Коментари Харесай

Заради идващата стихия: Комисар Николов с насоки какво да правим при наводнение

През нощта са постъпили 50 сигнала за наводнени здания. В област Хасково язовир е препълнен, по пътя си е наводнил пътища. В Пловдив 2 подлеза са наводнени. Няма застрашени хора, на никое място не е юридически евакуация. Това сподели за Българска национална телевизия основен комисар Николай Николов - шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" Говорим за сериозни сектори, които ние и кметовете на обитаемоте места знаем. Обикновено наводненията идват от сухите дерета. Обиколката ни с министър Радев беше обвързвана с предизвестието на хората ", сподели той. " Необходими са финансови вложения и дейната интервенция на нашите застрахователи. Аз разгадавам на тях, те работят интензивно. Ние работим интензивно по дотъкмяване на картите за риск - това ще ни даде цялостна картина. Къде можем да строим, къде е неразрешено ", добави Николов.

" На първо време приканвам хората да извършват какво споделят локалните управляващи. Да се подготви авариен багаж и да знаем къде ще отидем. Ако сме в къща - оптимално нагоре и да се обадят на нас, ние сме в подготвеност. Целият състав на основната дирекция е подготвена, това са 8000 пожарникари. Това се отнася и до служителите на реда ", сподели той.

" Бъдещето върху което би трябвало да се работи е доброволчеството - има 3000 доброволци пожарникари подготвени. Те са скъпи при отстраняването на последствията от наводняване. За да станат доброволци може да се свържат с локалните управляващи и да минат образование ", сподели още комисар Николов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР