През настоящата седмица погледите на тенис обществеността бяха изцяло насочени

...
През настоящата седмица погледите на тенис обществеността бяха изцяло насочени
Коментари Харесай

Ново падение: Беретини отпадна на Чаланджър след загуба от световния номер 132

През актуалната седмица погледите на тенис обществеността бяха напълно ориентирани към протичащото се на Мастърса в Индиън Уелс и отвън необятния набор остана дебютното издание на шампионат от категория АТР 175, провел се във Финикс. Въпреки сериозния брой точки, който ще завоюва първенеца в надпреварата, то конкуренцията спада към тези от сериите Чаланджър, само че това не попречи на мнозина топ тенисисти, отпаднали на старта в Калифорния, да се включат в новосъздадения шампионат.

Най-голямото име, което реши да вземе присъединяване в Аризона беше Матео Беретини, който изпитва компликации при завръщането си от травма и реши да понатрупа игрова процедура в навечерието на започващия в сряда Мастърс в Маями. Италианецът зае позицията на топ подложен в схемата и прогнозите бяха за привидно елементарен негов успех с трофея от надпреварата, само че не по този начин се развиха събитията и в хода на днешния ден някогашният финалист от Уимбълдън беше повален от международния номер 132 Александър Шевченко, който го надигра за тъкмо 2 астрономически часа на корта - 6:4 3:6 6:3.

Още в откриващата част на дуела се загатна за проблемите на Беретини на лично подаване, който имаше немалки запаси в играта си и въпреки да избави брейкбол в третия гейм, то след това неизбежното за него се случи и руснакът реализира пробив. Останал в губещата позиция, международният номер 23 привидно съумя да се съвземе от случилото се, като си подсигурява точка за възобновяване на равенството, но Шевченко показва здрави нерви и записа сета на сметката си.

Втората част надалеч не мина безпроблемно за любимеца, който изпадна в спешна обстановка при 15:40 и загубата му към този момент се предусещаше, само че точно в тези моменти вездесъщият му форхенд блесваше и той оцеля след три избавени брейкбола. Оттам насетне някогашният представител на топ 10 последователно откри надзор над протичащото се, като изведе на пиадестал разликата в класите след поредност от маркови отигравания със своя дланов удар, който го изведе до пробив и равнене на резултата в обособените сетове.

Решителният трети сет имаше гибелен старт за Матео, който позволи следващия спад в нивото си и международният номер 132 не чакаше втора покана, като навлезе във вътрешността в корта и загатна за уменията си наоколо до мрежата, реализирайки пробив. До края на срещата Беретини по никакъв метод не съумя да заплаши подаването на чудесно сервиращия Шевченко, който нямаше нужната опозиция и необезпокоявано постави точка на разногласието.

Shevchenko shines
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР