През миналата седмица най-добрият ни тенисист Григор Димитров успя да

...
През миналата седмица най-добрият ни тенисист Григор Димитров успя да
Коментари Харесай

Григор: Последните седмици бяха тежки, но съм горд с усилията, виждайки крайния резултат

През предходната седмица най-хубавият ни тенисист Григор Димитров съумя да се върне на победния път, спирайки серията си от три следващи провали, като доближи до полуфиналната фаза на АТР 500 конкуренцията във Виена. Сега пък родният ни представител се намира в Париж за последния шампионат от сериите " Мастърс 1000 " за годината, който ще постави край и на неговия сегашен сезон. На старта първата ни ракета преодоля съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп в два тайбрека, а във втория стадий му следва конфликт с Фабио Фонини. След успеха си против нидерландеца нашето момче даде изявление за Tennis Channel, в което коментира промените, които е направил през последните няколко седмици, като също по този начин показа усещанията си от миналата среща и упованията си за идния дуел.

Ботик играе ужасно през последните години и може да бъде доста рисков противник. Вероятно си доста благополучен от този процес на събитията изключително имайки поради какъв брой равносилен мач беше.

- Определено да. Смятам, че днешният бе един от тези мачове, през които просто би трябвало да преминеш. По-рано през сезона играхме дружно с него в Куинс, като тогава по време на целия мач водех, само че в последна сметка изгубих. Днес просто трябваше да запазя концентрацията си от самото начало, макар че в края на втория сет се усещах изтощен прочувствено. Той в действителност е много рисков конкурент, изискванията тук пасват чудесно на игровия му жанр - топката отскача ниско, сервисът му е страховит. След първата част бях наясно, че той ще вдигне равнището си, както и направи, само че все пак аз съумях да остана фокусиран.

Изглежда, че през последните две седмици играеш най-хубавия си тенис от US Open насам. Какъв е твоят взор върху това и би ли се съгласил с сходно изказване?

- Ако би трябвало да съм почтен, да, само че не желая да мисля по този метод. Смятам, че постоянно има доста какво да усъвършенствам и точно това е нещото, което се пробвах да върша през тези седмици след US Open. Истината обаче е, че когато пробваш обещано нещо, ти в никакъв случай не знаеш дали то ще проработи. Въпреки това просто желаех да предизвикам себе си. Казах си, че ще хвърля доста старания в това, защото е краят на сезона, а и също по този начин не съм играл толкоз доста мачове, с цел да усещам физическа отмалялост. Последните 5-6 седмици бяха сложни и предизвикателни за мен, само че съм горделив с напъните, които вложих, виждайки крайния резултат.

Вглеждаш ли се в това по какъв начин си удрял топката преди и по какъв начин го правиш в този момент или се концентрираш в сегашния миг и гледаш напред?

- Аз съм от хората, които мислят главно за това, което се случва тук и в този момент, само че също по този начин обичам да мисля и в вероятност. Считам, че през годините съм подобрил ударите си, само че сега не това е нещото, което има най-голямо значение. Вече всички знаят, че тенисът се е трансформирал в напълно друг спорт, и по тази причина желая да направя промени в дадени аспекти, с цел да мога да се слагам в печеливша позиция както предходната седмица.

Какво смяташ, че се е трансформирало в играта, откогато ти самият си в Тура?

- Толкова доста неща. Физическата страна на тениса към този момент е от доста по-сериозно значение, както и напредването по корта. Всеки един от нас може да удря топката добре, само че тенисът към този момент е доста по-изтощителен душевен. Определено това са неща, върху които желая да работя още повече и да надграждам.

В идващия кръг ще се изправиш против познато име - Фабио Фонини, против който водиш с 4:2 победи в директните конфликти. Ще успееш ли да увеличиш преднината си и да постигнеш пети триумф против него?

- Това ще бъде втори следващ тежък мач, нямам никакви подозрения в това. Той е състезател, против който в никакъв случай не знаеш какво ще се случи. Ако има добър ден, той може да бъде извънредно рисков. Ще подходя към дуела по този начин, както към всеки различен. Искам да запазя същата си настройка от предходните срещи и в случай че съумея да го направя, одобрявам възможностите си да реализира успеха.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР