През 2022 година руснаците са чужденците, закупили най-много апартаменти и

...
През 2022 година руснаците са чужденците, закупили най-много апартаменти и
Коментари Харесай

Граждани от кои държави купиха най-много жилища в Турция през 2022 година

През 2022 година руснаците са чужденците, закупили най-вече жилища и други недвижими парцели в Турция, заяви Турското статистическо бюро (TUIK), написа Прайм.

Според статистическите данни, през предходната година в Турция са продадени общо над 1,485 милиона жилището, което е с 0,4% по-малко от продадените през 2021 година.

От посочения брой, чужденци са закупили в страната над 67 000 жилищни парцела, което е с 15,2% повече на годишна база. Но единствено за декември предходната година по отношение на предходния месец, броят на продадените жилища на чужденци е намалял с 18,6%, показват от турското ведомство.

Най-популярни за покупка на парцели измежду чужденците са Истанбул, Анталия и Мерсин.

Най-много недвижими парцели в Турция са придобили през предходната година руснаци - 16 312 броя, т.е. съвсем колкото общият броя на покупките от идващите 2 места в " класацията ". Това значи, и че близо една четвърт от всички закупени от чужденци през предходната година в Турция жилищни парцели принадлежат на руснаци.

На второ място по брой покупки на парцели в Турция са жителите на Иран - над 8200 парцела, а на трето са иракчаните - с над 6000 добити парцела, излиза наяве от статистическите данни.

В същото време, единствено през декември 2022 година, руснаците са закупили над 2400 жилището в Турция.

Интересен факт е, че съгласно статистическите данни, към март предходната година руснаците са били на трето място измежду купувачите на жилища в Турция - след купувачите от Иран и Ирак, само че от април излизат напред в класацията.

В средата на ноември предходната година на турския уеб страница change.org се появи петиция с искане да се спре продажбата и отдаването чартърен на недвижими парцели на чужденци в Анталия. Авторът упорства чужденците да отсядат в хотели в турските курорти.
 Граждани от кои страни купуват най-вече парцели в Турция и кои са желаните местоположения
Граждани от кои страни купуват най-вече парцели в Турция и кои са желаните местоположения

През август чужденци са закупили общо 5200 къщи и жилища в Турция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР