През 2016 г. Росатом“ успешно разви нови бизнес направления. Десет

...
През 2016 г. Росатом“ успешно разви нови бизнес направления. Десет
Коментари Харесай

Приходите на „Росатом“ от нови продукти през 2016 г. надхвърлиха 2,7 милиарда еврo

През 2016 година „ Росатом “ сполучливо разви нови бизнес посоки. Десет годишното портфолио за нови артикули на корпорацията набъбна със 74,6% до 1,019 трилиона рубли, като приходът от нови артикули доближи 190,8 милиарда рубли (2,7 милиарда евро), което е покачване с 52,6%. Друго основно събитие за предходната година е спечелването на търг за създаване на 610 мегавата вятърни инсталации  в Русия.

„ През 2016 година нашите нови артикули се показаха добре. Според тактиката ни, новите ни бизнес посоки ще генерират 30% от приходите на групата до 2030 година Когато става дума за нови артикули, ние постоянно гледаме дали те ще бъдат търсени и дали са конкурентни на световно равнище “, означи първият заместител общоприет шеф и шеф на Блока по интернационален бизнес на „ Росатом “ Кирил Комаров.

Според Годишния отчет на корпорацията, през 2016 година „ Росатом “ е сложила връх, защото АЕЦ в страната са произвели 196,4 милиарда киловатчаса електрическа енергия, като делът на атомната сила е достигнал 18,3% от енергийния микс на страната. Това стана благодарение на въвеждането в употреба на Четвърти енергоблок на Белоярската АЕЦ и нейният новаторски реактор на бързи неутрони БН-800, както и включването в мрежата на Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 с реактор от потомство „ 3 плюс “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР