През 1981 г. 23-годишната Тами Олдхам Ашкрафт прекарва 41 дни

...
През 1981 г. 23-годишната Тами Олдхам Ашкрафт прекарва 41 дни
Коментари Харесай

Тийнеджър оцеля 49 дни в открити води, спасиха го по чудо

През 1981 година 23-годишната Тами Олдхам Ашкрафт прекарва 41 дни сама в Тихия океан и оцелява. С тежка контузия на главата и изгубила опората си - своя избраник, тя съумява да закърпи яхтата, с която двамата излизат в открити води и избавя живота си, предава новини.бг.

37 години по-късно режисьорът Балтазар Кормакур описа за невероятния случай с Тами във кино лентата " Дрейф ", а надалеч от Холивуд историята се повторя.

Тийнейджър от Сулавеси, Индонезия оцеля 49 дни в открити води.

" Мислех, че ще умра, по тази причина желаех да скоча във водата и да се самоубия, само че в този миг се помолих на Бог, както са ме учили родителите ми ". Това споделя Алди Новел Адиланг, откакто е избавен по знамение от транспортен съд с панамски байрак.

От 16-годишен младежът работи на плаваща платформа за лов на риба. Задължението му е да пали лампите на платформата, с цел да притегля рибите.

Всяка седмица човек от компанията, за която работи, му носи храна, вода и гориво и събира улова. Алди работи на една от 50-те дървени платформи на компанията. Тя е закотвена за дъното с въже, само че през юли мощен вятър къса въжето. Така дървената платформа, дружно с Адил, се понася във вътрешността по водите на Манадо.

След една седмица провизиите на момчето свършват и с цел да оцелее, той лови риба и пие вода, изцедена през облеклата му, с цел да ограничи приема на сол. Сред движимостите му има и една Библия.

" Мислех, че няма да видя родители си още веднъж. Молех се всеки ден ", споделя момчето.

Адил пали огън от дървените греди от къщичката на платформата, с цел да готви рибата.

10 кораба подминават момчето преди транспортен съд с панамски байрак да го открие на 31 август, месец и половина по-късно.

Всеки път когато вижда плавателния съд, момчето се надява, че е избавен, само че никой не го вижда.

След като е открит от кораба, който пътува към Япония, Алди е предаден на консулските управляващи в Токуяма. Оттам изпращат момчето в дома му в Манадо.

Удивително, само че това не е първият път, когато платформата на Алди се откъсва от дъното и той се понася по водата. Случвало се е още два пъти, само че тогава работодалетите му бързо съумяват да го открият.

Момчето е решено повече да не се връща на тази работа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР