Международният наказателен съд се простреля в крака с решението си

...
Международният наказателен съд се простреля в крака с решението си
Коментари Харесай

Кап. Васил Данов: Решението на Международния съд за арести на Нетаняху и лидери на Хамас е необосновано

Международният углавен съд се простреля в крайници с решението си да издаде заповеди за арест на водача на Хамас Яхия Синуар и на израелския министър председател Бенямин Нетаняху по обвинявания във военни закононарушения и закононарушения против човечеството поради офанзивите против Израел на 7 октомври и последвалата война в Газа. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ капитан Васил Данов, съосновател и член на Атлантическия съвет в България.
Това е едно безогледно, голословно и мъчно защитимо от правна и политическа позиция решение. Няма по какъв начин една терористична организация като Хамас, виновна за най-страшното кръвопролитие на евреи след Холокоста, да бъде приравнена с едно държавно управление, което въпреки всичко е определено с постоянни избори в демократична страна като Израел.
Според кап. Васил Данов изравняването на Хамас с държавното управление на Израел дава на организацията учредения да претендира за равнопоставеност, на каквато тя не би трябвало да разчита. Това решение ще попречи за разрешаването на спора, безапелационен беше той.

С Иран, като във всеки тираничен режим, който наподобява на черна кутия, е извънредно мъчно до нас да доближи справедлива информация във връзка с злополуката, про която почина президентът Ебрахим Раиси уточни още Васил Данов.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР