Превозвачите продължават с протестите, след като във вчерашния ден напуснаха

...
Превозвачите продължават с протестите, след като във вчерашния ден напуснаха
Коментари Харесай

Защо превозвачите напуснаха срещата с премиера?


Превозвачите не престават с митингите, откакто във вчерашния ден напуснаха публична среща с премиера Кирил Петков. „ Ние отидохме с избрани упования. Помолихме премиера да се концентрираме върху поставените тематики, само че тогава ни беше казано в случай че нещо не ни харесва – вратата е зад нас “, сподели Магдалена Милтенова, ръководител на конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя разясни, че по време на срещата са обсъждани тематики, които по никакъв метод не засягат проблемите на превозвачите. Те бяха упрекнати, че прекъсвали министър-председателя по време на диалозите. „ Аз персонално прекъснах премиера. Ако Министерски съвет има доблестта – дано изнесе записа от срещата “, сподели Милтенова.

„ Ние четири месеца приказваме за проблемите и е неуместно към момента да няма решение. Беше упоменато, че акцизът не може да бъде понижен. В случая не се касае, че желаеме някакви пари. За автобусните транспорти трябваше да има субсидиране, държанието към нашия отрасъл е неприемливо “, сподели тя.

„ Постигнахме непълен резултат по време на срещата. За месец май ще има компенсиране на високите цени на силата, само че с неизяснен размер “, сподели Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България, който също участва на срещата.

„ Ние търсим трайно решение, а не месец за месец. Ние не приказваме за помощи, а за връщане на надвзетото “, сподели още Велев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР