Преподавателка от университет във Франция реши да не оценява писмените

...
Преподавателка от университет във Франция реши да не оценява писмените
Коментари Харесай

Преподавателка отказа да чете писмени работи на цял курс, написани били с изкуствен интелект

Преподавателка от университет във Франция реши да не прави оценка писмените работи на 120-те си студенти от първи курс поради несъразмерното потребление на изкуствения разсъдък Чат Джи Пи Ти, заяви Агенция Франс Прес.
" Става дума за курс от към 120 първокурсници..., които трябваше да предадат писмена работа по тематиката за термизма ", изясни Самуел Круз-Лара, шеф на университетския институт " Карл Велики " в Нанси. " Когато стана време за оценяване на маркетинговите задания, преподавателите осъзнаха, че студентите са употребявали прекомерно Чат Джи Пи Ти - работите им не съдържаха нито една правописна неточност или пък бяха формирани от изречения за търсене ", продължава Круз-Лара. " Ако разполагахме с повече време, можехме да помолим студентите да дадат пояснения, което и направихме с някои от тях, които признаха с половин уста. Само че сме в края на образователната година и графикът ни затруднява да реагираме ".
Преподавателката, отговаряща за предмета, взема решение дружно с останалите си сътрудници, участващи в модула, да не прави оценка въпросния писмен тест.
Директорът на института обаче увери, че студентите въпреки всичко ще получат оценка по този предмет и няма да бъдат осъдени. За в бъдеще той няма да приключва достъпа до този тип изкуствен интелект от института, а ще включи студентите в полемика за изгодата и заплахите и ще ги поддържа в потреблението на ChatGPT.
Обмисля се и смяна във вътрешния устав на института. " Вече имахме параграф за плагиатството, тъй че ще желая да се добави подобен, отнасящ се до принадлежности от вида на изкуствения разсъдък, чието потребление ще се санкционира по същия метод, както плагиатството ", прибавя шефът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР