Преминаването към нов смартфон е скучно занимание. Трябва да прехвърлите

...
Преминаването към нов смартфон е скучно занимание. Трябва да прехвърлите
Коментари Харесай

Xiaomi, Oppo и Vivo обединиха сили за по-удобната миграция на данните

Преминаването към нов смарт телефон е скучно занятие. Трябва да прехвърлите данните си от остарелия телефон в новия. Компаниите нормално оферират вграден инструмент за този преход. В по-голямата си част обаче те работят добре единствено когато потребителите мигрират сред телефони от една и съща марка.

За да облекчат този проблем, три водещи китайски производителя се сплотяват, с цел да основат ново взаимно решение. Xiaomi, Oppo и Vivo си партнират още веднъж. Това е второто им огромно съдействие след алианса за равнопоставени данни.

Досега потребителите можеха да трансферират фотосите и контактите си сред устройствата на тези марки. Сега обаче те могат да трансферират и външните приложения дружно с техните данни. По този метод на процедура се получава нещо сходно на това, което предлага Apple, единствено че на смарт телефоните с Android.

Засега не се знае дали тази функционалност ще бъде световна или ще се популяризира единствено в Китай. Но употребяваната в тази нова функционалност peer-to-peer връзка е налична отвън континенталния Китай и са чака тази комфортна функционалност за миграция на данните напълно скоро да стане налична в целия свят.

Гугъл има вграден сходен световен инструментариум за сходно прекачване на данните, само че там надалеч не всички приложения поддържат синхронизация с електронния облак на интернет колоса и не постоянно може да се направи изцяло копие на всичко от смарт телефона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР