Премиерът Николай Денков ще заведе дело срещу хората, които говорят

...
Премиерът Николай Денков ще заведе дело срещу хората, които говорят
Коментари Харесай

Денков ще съди всички, говорили за хранилката на Лукойл

Премиерът Николай Денков ще заведе дело против хората, които приказват за „ хранилката „ Лукойл ”.

Това разгласи в сряда след края на държавното съвещание пред самия той. 

„ По отношение на приказките за „ хранилки ” и други много по-конкретни обвинявания, отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват такива неща. Това към този момент съм го решил ”, категоричен беше Денков.

Във вторник депутатът от ГЕРБ Делян Добрев още веднъж атакува кабинета.

„ Хранилката на „ Лукойл ” се оказва доста огромна, в нея има членове на кабинета, министри ", обяви той.

Денков разяснява още веднъж тематиката " Шенген "  в подтекста на визитата му през вчерашния ден във Виена и срещите му с австрийския министър председател Карл Нехамер.

" Не може да се чака за един ден да се промени на 180 градуса решението на Австрия, само че би трябвало да се работи настойчиво и редовно, с цел да може всички да бъдат уверени, че вярното решение е България и Румъния да се причислят към Шенгенското пространство ", сподели той.

България беше класирана преди всичко по напредъка, обвързван с върховенството на закона, разгласи още Денков.

„ За хората, които през последните месеци подготвихме плановете и обсъждахме с парламентарните групи измененията в законите, свързани с правосъдната система, това не е изненада. Усилието, което беше положено през последните месеци, стартира да дава резултати. Първият резултат беше премахването на механизма за наблюдаване на България. Това е вторият, който получава интернационална оценка. Има доста положителна поддръжка и оценка през последните дни от Европейската комисия “, разяснява министър председателят. 

Добави, че тези триумфи не трябва да ни успокояват и че към момента България е на 59-о място от 145 страни, предпоследна в Европейския съюз. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР