Премиерът Николай Денков призова ФИФА да се ангажира със случая

...
Премиерът Николай Денков призова ФИФА да се ангажира със случая
Коментари Харесай

Премиерът призова ФИФА да се ангажира със случая на БФС

Премиерът Николай Денков прикани ФИФА да се ангажира със случая на Българския футболен съюз /БФС/. Той е изпратил писмо по въпроса до президента на ФИФА Джани Инфантино, оповестиха от Министерския съвет. 

В него Денков е призовал интернационалната организация да се въвлече в проблема с Българския футболен съюз в сходство с правата и отговорностите, които са посочени в нейния правилник. 

Повод за писмото е насъбраното напрежение, което докара до всеобщ митинг против президента на БФС, съпроводен от вълнения и принуждение в центъра на София нощес .

Премиерът прикани ФИФА да разиска и предложи вероятни решения на невижданата обстановка, като се базира на член 8 (2) от Устава:

„ Изпълнителните органи на асоциациите членки могат при изключителни условия да бъдат отстранени от служба от Съвета, след консултация със съответната конфедерация и да бъдат сменени от краткотрайно ръководещ комитет (normalization committee) за избран интервал от време. “

В писмото министър председателят посочи и насъбраните рецензии и неодобрение към управлението на БФС и невижданото обединяване на враждуващи почитател клубове против него. Цитиран е и фактът, че повече от 140 клуба (от общо 550), дали своят вот срещу настоящето управление на БФС, след това са изключени от Съюза след конгреса му през май 2022 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР