Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил пред руския президент

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил пред руския президент
Коментари Харесай

Иран все още зове за изтребване на евреите 73 г. след Холокоста

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е декларирал пред съветския президент Владимир Путин, че е "невероятно ", че 73 години след Холокоста Иран се стреми към изтребване на еврейския народ.

Говорейки след военния церемониал, с който в Москва беше маркирана годишнината от успеха над нацистка Германия през Втората международна война, Нетаняху споделил, че евреите "никога не не помниха огромния урок, изправени пред ужасна идеология ".

"Невероятно е, само че 73 години след Холокоста има страна в Близкия изток - Иран, - която приканва за изтребването на още шест милиона евреи ", посочи той.

"Разликата е, че през днешния ден имаме страна ", уточни Нетаняху и продължи: "Много се веселя на опцията да приказвам с вас за проблемите на района - или, както казвате, опитите за решение на проблемите - с цел да можем да се оправим със заканите по осведомен и виновен метод. "

От своя страна Путин е изразил "дълбока угриженост " от дейностите на американския президент Доналд Тръмп, който през вчерашния ден разгласи, че изтегля Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран. Путин подчертал значимостта на съглашението.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР