Двадесет и две светлинни творби ще преобразят София и ще

...
Двадесет и две светлинни творби ще преобразят София и ще
Коментари Харесай

София ще грейне в ярки цветове в дните на Фестивала на светлините „Лунар“

Двадесет и две светлинни произведения ще преобразят София и ще я трансфорат в изложба под намерено небе във вечерите от 9 до 12 май . Видео и статични 3D проекции върху здания, светлинни съоръжения и лазерно шоу ще основат паралелна действителност върху част от обичаните здания и паркове в столицата. Фестивалът на светлините „ Лунар “ се организира с поддръжката на Министерството на туризма, Европейския парламент на България, Представителството на Европейската комисия в България, Столична община и Национален фонд „ Култура “.

Над 20 актьори от целия свят ще покажат гратис на всички поданици и посетители на града своето изкуство в самобитния 4,5-километров маршрут на събитието и новата обособена фестивална зона Южен парк 2 . Светлините ще бъдат включени сред 21:00 и 00:00 ч . през всяка една от четирите вечери.

Част от локациите са: Национална изложба „ Квадрат 500 “, Градската градина, Българската академия на науките, Държавна организация „ Архиви ”, Столичното ларго, площад „ Славейков “ и паметникът на Петко и Пенчо Славейкови, който ще оживее, подлезът сред бул. „ Васил Левски ” и ул. “Раковски ”.

Един от акцентите на фестивала тази година е провеждането на финала на интернационалния конкурс за видео 3D мапинг , проведен от MP-STUDIО, с поддръжката на Министерството на туризма. Значимият конкурс се организира за повторно в България. Темата на тазгодишното издание „ Митове и митове ” провокира двадесет и девет актьори и артистични колективи от цялостен свя т да опишат посредством светлинно изкуство историите, които съпътстват техните култури. Автори от 18 страни обявиха предпочитание за присъединяване в шампионата. Авторските творби на деветимата финалисти от България, Англия, Индонезия, Тайван, Тайланд, Полша и Украйна бяха определени от жури , а творбите им ще преобразят някогашната Централна минерална баня в дните сред 9 и 12 май. В последната фестивална вечер ще се разгласят и тримата огромни спечелили .

Пълната стратегия можете да намерите:.

След сигналите за всеобщи обири в комерсиалните обекти: Има ли осъдени?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР