Премиерът Кирил Петков и съветникът му по външна политика Весела

...
Премиерът Кирил Петков и съветникът му по външна политика Весела
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Премиерът и Весела Чернева са убедили ЕК, че през юни ще вдигнем ветото над РСМ

Премиерът Кирил Петков и съветникът му по външна политика Весела Чернева са оставили в европейските ни сътрудници убеждението, че през юни България ще вдигне ветото над РСМ.

Това разкри зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Йорданов си е извадил този извод от срещата на парламентарната група на Има Такъв Народ с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен преди два дни в София. Тя самата им съобщила този факт.

" Истината е че в инфраструктурата на България има голям проблем. Министерството на районното развиване на практика не работи и е блокирано, и не може да поправи нито една дупка, нито една мантинела, нито да построи един метър нов път ", съобщи Тошко Йорданов.

Той изясни за какво парламентарната група на Има Такъв Народ през днешния ден е напуснала съвещанието в Народното събрание. " Парите за пътищата са наши и приток от винетки, от Тол такси и нашите пари, всичките сътрудници, които са в ръководството, знаейки казуса ги блокират. Те не ги дават, все едно това са техни пари ", уточни Йорданов.

" Проблемът е явен, министър-председателят го знае, финансовият министър го знае, имаше среща в Министерски съвет, на която са участвали. Този проблем беше кристално явен и се мислеше вид за разрешаването му. Стигна се да мине през решение на Народно заседание. Министър-председателят персонално редактира текста на решението, по-късно го даде на сътрудника си Лена Бориславова, която е правист и в допълнение внесе някакви корекции ", описа ръководителят на Политическа партия на Има Такъв Народ.

" Подобриха го, съдружните сътрудници се подписаха под него, само че решението не бе взето и по-късно почнаха да играят тази позорна игра с невлизане в комисиите и блокиране. Нещо, което може да убие хора и тази тежест, в случай че се случи, а и изобщо цялата тежест, защото към този момент не се работи по автомагистралите и по пътищата, и по дупките, и по скъсаните мантинели ще мине някой ТИР през автомагистрала " Тракия ".

Това ще лежи на тяхната съвест, това е толкоз възмутително, че като си знам огромната уста, по-добре да млъкна по тематиката. Недопустима е тази политическа игра, да залагаш живота на хората поради политически ползи. Министерството на районното развиване е пленник, само че виновността не е в него, не е на министър Караджов, който върви и дава обещание на хората, само че парламентарната му група блокира решенията. Това е тежка политическа шизофрения ", добави Тошко Йорданов.

" Може би това е разменна монета за отдръпване на Каримански. Въпреки че не е морално животът на хората да е разменна монета за гуверньор на Българска национална телевизия ", уточни Йорданов.

" Издигането на гуверньор на Българска национална телевизия не е проблем за раздробяване на обединението. С Каримански казусът е политически. Но този с пътищата не е ", сподели още той.

" Ние не можем да оттеглим кандидатурата на Каримански, тъй като това е изнудване. Тогава ще стартираме да се изнудваме за всяко нещо. Натискът за отдръпване кандидатурата на Каримански е от " Продължаване смяната ", от министър-председателя. Вкарват се и мутренски способи със закани. Не може да превръщаш казуса с Българска национална телевизия в мутренски проблем. Не е от нас ", изясни той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР