Мним адвокат източил хиляди с фалшиви пълномощни. Валери Георгиев се

...
Мним адвокат източил хиляди с фалшиви пълномощни. Валери Георгиев се
Коментари Харесай

Мним адвокат източил хиляди от обезщетения с фалшиви пълномощни

Мним юрист източил хиляди с подправени пълномощни. Валери Георгиев се представял за юрист и предложил помощта си на хора, които са изгубили околните си в злополука, съобщи " Нова телевизия ". В момента по случая тече акция на Министерство на вътрешните работи.

Георгиев, който се е представял за юрист, само че в действителност е адвокатски помощник и е без юридическо обучение, издирвал хора, които са изгубили близки при злополука и предложил помощта си , с цел да им се изплатят компенсациите, даже предложил на някои дребна сума пари.

Жертвите на Валери Георгиев са най-вече необразовани хора и откакто ги убеждава, че ще им помогне, ги води при нотариус, където те подписват голям брой документи, като потърпевшите не знаят какво подписват тъй като не могат да четат. В следствие огромна част от застраховките са отивали при мнимия юрист, който е от Златна Панега, само че не и при жертвите. При една от измамите Георгие взима към 97 хиляди лева обезщетение. 

Има и данни за доста подправени пълномощни, които са представяни пред няколко застрахователни сдружения, като се допуска, че една от огромните ни застрахователни компании е източена с 1,5 милиона лв..

Съдружникът на Валери Георгиев, юрист Петър Тихин разяснява, че офанзивите против Георгиев " са от конкуренцията ".

В прокуратурата има няколко сигнала против адвокатския помощник, като Районна прокуратура-Костинброд му подвига обвиняване за подправяне на документи. Наложена му е парична гаранция от 1000 лева

През миналото денонощие са арестувани трима души - Валери Георгиев, съдружникът му юрист Петър Тихин и юрист Цено Стоянов, по чийто банкови сметки са минавали компенсациите.
 ГДБОП проверява машинация на клиенти на мобилен оператор с подправени контракти
ГДБОП проверява машинация на клиенти на мобилен оператор с подправени контракти

Трима чиновници са разследвани за длъжностно заграбване в огромни размери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР