Премиерът Бойко Борисов, за който мрачни теми като чумата по

...
Премиерът Бойко Борисов, за който мрачни теми като чумата по
Коментари Харесай

Проблемите и кризите, които премиерът пренебрегна

Премиерът Бойко Борисов, за който мрачни тематики като чумата по свинете, противозаконните сметища и пожарите край автомагистралите не съществуват , стартира новата седмица с обичаното си в последно време занятие - вози в " джипка " определени министри, наглежда строящи се пътища, прави първи копки, реже ленти, брои несметните достижения на държавното управление. Всичко се филмира и се качва във Фейсбук. В понеделник Борисов инспектира напредъка по автомагистрала " Европа " (София-Калотина), навести уголемение на производството на " Кока-кола " в Костинброд и даде късмет на министъра на стопанската система Емил Караниколов и на зам.-министъра на строителството Николай Нaнков да се похвалят с триумфи в ресорите си, проучва в. Сега
Поредната проява на блаженство идва, откакто предните дни министър председателят изцяло подцени пожарищата и безусловно се скри от скандалните разкрития, че площадки под магистрални мостове са превърнати в гробници за всевъзможни отпадъци, които елементарно могат да пламнат. Борисов не се намеси даже когато стана ясно, че никой не разчиства рисковото бунище под виадукта край Дупница, което преди половин месец пламтя, повреди тежко моста и блокира трафика по автомагистрала " Струма ".
В понеделник обаче министър председателят надяна розовите очила, подкара джипа по бъдещата Автомагистрала " Европа " и стартира представлението: " Много ми е кеф по този начин - първо минаваме по нивите, след това минаваме на трошляк и по-късно на асфалт. Инвестирали сме и сме го дали на хората. Където вършим пътища и се строи, идват вложителите. След няколко дни ще открием и най-голямата складова база на Балканите. По време на нашето ръководство износът на страната е рекордно огромен - 28 милиарда лв. за първото полугодие. Посланиците също считат, че средата в България е прелестна. Все повече компании влагат в действителната стопанска система. Окуражавам притежателите на предприятията да дават по-големи заплати. Приоритет на държавното управление е растежът на приходите и следващата година ще увеличим заплатите с още 10% ", дръпна бодра тирада Борисов.
Последва включване на зам.-министър Нанков от задната седалка. " Преди три месеца дадохме началото на действителното строителство на обекта. И единствено за три месеца към този момент имаме няколко действия, изпълнени на 100% - да вземем за пример стабилизиране на земната основа. Над 70% от развалянето на старите канавки по продължение на платното са подготвени, над 40% от изкопните работи са подготвени. Насипът към този момент е над 15% осъществен. Теменужките, които бяха в региона на Алдомировското тресавище, са преместени. В момента се работи по четири огромни уреди – подлези, надлези и два пътни възела, а на Сливница се построяват три мостови уреди. Това е по-дългият, само че по-лек сектор от автомагистрала „ Европа “. След 20-25 дни стартираме и по-трудния, който ще минава през дефилето след Драгоман “, изрецитира на един мирис Нанков.
И другият пътник - министър Емил Караниколов, регистрира наличие, отбелязвайки, че без инфраструктура никой вложител няма да пристигна, а " поради политиката на българското държавно управление вложенията ни се усилват и безработицата е на рекордно ниски равнища ".
Откривайки нови мощности на " Кока-кола " в Костинброд, министър председателят даде обещание да обезпечи 1.78 млн. лв. за създаване на път до предприятието, като акцентира " Асфалтът не се яде, само че посредством него се вършат фабрики и се получават заплати ". „ Фискалният запас е цялостен с помощта на мощната стопанска система “, сподели още Бойко Борисов, създавайки оксиморон - за жал " мощната " българската стопанска система е най-слабата в целия Европейски Съюз.
ГБС ще оправи изгорелия мост при Дупница против 1.8 млн. лв.
Пътната организация заяви, че е поверила на ГБС " спешното подсилване " на подпаления мост на автомагистрала " Струма " при Дупница. Ремонтът е предоставен по експресна процедура - непосредствено договаряне, защото трафикът в сектора е усложнен, а ГБС е определена, тъй като тя е правила моста над р. Джерман, изясняват от АПИ. Виадуктът бе тежко повреден, откакто на 13 август насъбрани под него големи количества боклуци пламнаха. Оказа се, че контролните институции са проспали трупането на противозаконни грамади от отпадък под мост на автомагистрала. Сега безхаберието на държавните органи ще коства на данъкоплатците 1.8 млн. лв. - на толкоз е оценен ремонтът. Срокът за планиране и спешно подсилване на моста е четири месеца.
Междувременно стана ясно, че половин месец след пожара възпламенимите боклуци си стоят под виадукта, тъй като няма кой да ги реалокира. А в понеделник чиновници на " Феникс Ресурс " –Дупница излязоха в отбрана на своя шеф Кольо Илиев, който е единственият досега упрекнат за случая. Още преди да бъде задържан, Илиев изясни, че пламъците са тръгнали не от неговото хранилище за вторични първични материали, а от изхвърлени наоколо непознати отпадъци, за които бил подавал сигнали, само че никой не реагирал.
Протестиращите упорстват страната да не затваря депото на боклуци на " Феникс запас ". Те обясниха пред bTV, че " компанията е от районна значителност, тъй като преработва над 500 тона месечно софтуерен боклук, който трансформира във вторична суровина ", и че " това, че компанията се оказа на място най-близо до нерегламентираното бунище, не я прави провинен и участник в пожара ". Според хората от " Феникс " трасето на автомагистралата било погрешно проектирано и трябвало да заобиколи депото за отпадъци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР