Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и
Коментари Харесай

Борисов изпрати екоминистъра да провери Шабленското езеро

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Нено Димов още през днешния ден да замине за Шабла и персонално да ревизира обстановката с Шабленското езеро.

„ До мен доближава, че източвали езерото, стотици типа птици измират”, сподели Борисов, представен в стенограмата от държавното съвещание.

Снимка: БГНЕС

Премиерът Борисов изиска Димов да рапортува по тематиката.

„ Не умират стотици типове птици, не е източено, просто е понижено равнище, тъй като всяка пролет и освен Шабленското езеро, а по принцип, се готвим за размразяване на снегове и преваляванията, които се чакат, тъй че равнищата на язовирите и водните басейни да се поддържат в избрани височини. Вчера от Районната ревизия във Варна излязоха с прессъобщение, има безпокойство от страна на някои екологични организации, че може да има проблеми. На този стадий това са единствено опасения”, акцентира екоминистърът.

Снимка: БГНЕС

„ Отиди персонално на Шабленското езеро, тъй като не желая да ни вкарват в скандали”, заръчва обаче министър председателят.

Според министър-председателя е належащо да се извърши инспекция на място дружно с регионалния шеф на Добрич и да се реагира незабавно, в случай че се открият нарушавания.

Ние, които сме създали толкоз доста за запазване на околната среда, не желая да ни вкарват в тази тематика, в случай че няма действителна причина, безапелационен беше министър-председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР