Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с принц Турки Бин

...
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с принц Турки Бин
Коментари Харесай

Борисов получи обаждане от кралския двор на Саудитска Арабия за сътрудничество

Премиерът Бойко Борисов организира телефонен диалог с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, консултант в Кралския двор на Саудитска Арабия .

В рамките на телефонния диалог , който се организира по искане на саудитския принц , са разисквани опциите за надграждане на двустранното съдействие в редица сфери от съвместен интерес като енергетика, земеделие, туризъм, нововъведения и високи технологии, оповестява министерски съвет.

Борисов подчертава върху опциите за вложения у нас , измежду които е и планът за създаване на европейския газов хъб " Балкан " .
 Борисов ускорява съдействието със Саудитска Арабия
Борисов ускорява съдействието със Саудитска Арабия

Приоритет са нфраструктурата, енергетиката и промишлеността

Премиерът дефинира като обнадеждаващо основаването на взаимно сдружение сред българското министерство на земеделието, храните и горите и Компанията за вложения в земеделието и отглеждането на животни на Кралство Саудитска Арабия.

Според Борисов, взаимната компания ще може да подкрепи бизнес-контактите и договарянията сред компании от двете страни. По думите му, от една страна това ще даде опция да се привлекат вложения в българското земеделие , отглеждане на животни и преработвателна индустрия, а от друга - е в полза на продоволствената сигурност на Саудитска Арабия .

Борисов означи позитивния резултат от срещата на високо равнище сред Европейския съюз и Лигата на арабските страни, състояла се през миналата седмица в египетския град Шарм Ел-Шейх. Премиерът посочи особено ползотворния диалог с министъра на външните работи на Саудитска Арабия в границите на форума и изрази убеденост, че и отсега нататък разговорът сред двете страни ще бъде градивен и ще дава положителни резултати.

Принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд бе на посещаване в България през декември предходната година. Тогава той беседва с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет в осъществяване на постигнатите договорености по време на формалното посещаване на българския министър председател в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 година
 Македонското девойче е хубаво, само че камилата носи повече
Македонското девойче е хубаво, само че камилата носи повече

Мартин Табаков разсъждава за какво бе значимо наличието на Борисов срещата на върха на Европейски Съюз и Лигата на арабските страни в Египет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР