Навлизаме в седмицата на абитуриентските балове, а един мъж, който

...
Навлизаме в седмицата на абитуриентските балове, а един мъж, който
Коментари Харесай

В седмицата на баловете: Съдят младия шофьор, блъснал зам.-директорката на СУ „Цар Симеон Велики“

Навлизаме в седмицата на абитуриентските балове, а един мъж, който напълно скоро отброяваше от 1 до 12, в този момент ще се изправи пред съда. Една заместител директорка на пловдивско учебно заведение пък в никакъв случай повече няма да получи цветя от своите възпитаници, които приключват междинното си обучение. Причината е злополука на пешеходна пътека, приключила с летален излаз и трансформирала ориста на няколко фамилии.
Прочетете още
На 12 януари предходната година 19-годишният водач със стаж зад кормилото едвам 3 месеца блъсна пресичаща 52-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека под моста на Герджика на бул. „ Марица-юг “. В следствие стана ясно, че дамата е Милена Петрова - заместител директорка на пловдивското СУ „ Цар Симеон Велики “.

Тя беше откарана с кола за спешна помощ в УМБАЛ " Св. Георги " в доста тежко положение - голям брой счупвания и политравми, като бе и в кома. Последва акция по кръводаряване, в която се включиха десетки хора. Макар че лекарите се бориха близо седмица за живота ѝ, зам.-директорката издъхна на 20 януари предходната година. 

Единственото, което от полицията изнесоха тогава като информация, бе че пробите на водача за алкохол и опиати са негативни. 

Въпреки че практиката демонстрира, че при такива случаи се повдига бързо обвиняване на водача на автомобила, в съответния случай то се забави с месеци. Не стана ясно и каква мярка за неотклонение му беше наложена. Не се оповестиха и никакви детайлности за водача.

По информация на  TrafficNews  зад кормилото на автомобила е бил Веселин Тачев. Сега, съвсем година и половина по-късно, обвиняване е импортирано в съда и в понеделник ще се организира разпоредителното съвещание по делото. Според обвинителния акт Тачев ще дава отговор пред магистратите за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на нарушение Закона за придвижване по пътищата.

В правосъдната зала би трябвало да стане ясно по какъв начин ще протече делото против младия мъж и дали той ще признае виновността си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР