Арсенал изпълни своята задача, но завърши на второ място в

...
Арсенал изпълни своята задача, но завърши на второ място в
Коментари Харесай

Арсенал изпълни своята задача, но завърши на второ място в крайното класиране на Висшата лига

Арсенал извърши своята задача, само че приключи на второ място в крайното класиране на Висшата лига. " Артилеристите " завоюваха последния мач от сезона с 2:1 след цялостен поврат на " Емирътс " против Евертън, само че, че чакането за купа в елита на Англия продължава за тима воден от Микел Артета.

В рамките на шест минути домакините стигнаха до три благоприятни условия да поведат в резултата. Първата бе в 12-та минута, когато Кай Хаверц пресече подаване на един от централните бранители на " карамелите " Джарад Брантуейт в наказателното поле, което докара до изстрел на Деклан Райс, който бе избавен от Джордан Пикфорд.

Две минути по-късно капитанът на " артилеристите " Мартин Йодегор откри с центриране Леандро Тросар, само че шутът му бе блокиран от другия капитан на терена Шеймъс Колман, а след това и боксиран в ъглов удар от Пикфорд.

След още 120 секунди Габриел Мартинели, който през днешния ден стартира на дясното крило в отсъствието на Букайо Сака, се откъсна от отбраната на Евертън и стреля рисково, само че номер 1 вратарят на британския народен тим още веднъж се оправи добре.

В 32-та минута пристигна първият по-опасен късмет и за гостите, откакто Доминик Калвърт-Люин нацели левия непряк дирек, а при добавката стреля на сантиметри от вратата защитавана от Давид Рая.

Осем минути по-късно към този момент шокираната аудитория на " Емирътс " понесе още един удар. Идриса Гей откри резултата от свободен удар, откакто изстрелът му закупи неспасяема траектория от главата на Райс, който бе част от блокадата.



" Артилеристите " не оставиха това попадение да ги разколебае и след единствено 180 секунди капитанът Йодегор откри Такехиро Томиясу в наказателното поле, който сподели забележителни завършващи умения, с цел да изравни резултата.

Първата по-опасна опция след подновяването на играта бе за " карамелите ", откакто в 63-та минута още веднъж Калвърт-Люин нанесе рисков удар, който бе избавен от Рая.

Последва нов мощен интервал за Арсенал, като четири минути по-късно Хаверц удари греда, откакто засече центриране на бразилеца Мартинели, а в 72-та минута Тросар откри капитана на " артилеристите " в наказателното поле, само че изстрелът му бе избавен самоотвержано от Пикфорд.

След следващото центриране на Габриел Мартинели в 83-та минута, резервата Емил Смит Роу разтресе левия непряк дирек на вратата на Евертън.

Една минута преди края на постоянното време Габриел Жезус пресече подаване на Абдулай Дукуре в половината на " карамелите " и подаде към Мартин Йодегор, който не се оправи добре със завършващия удар, само че топката попадна в Кай Хаверц, а германецът бе безукорен и осъществя цялостния поврат.

Арсенал се бори, само че в последна сметка не съумя да завоюва първа купа от Висшата лига от 20 години. 89-те точки извоювани от тима на Микел Артета се оказа незадоволителни да детронират Манчестър Сити, който е първенец в елита на Англия за четвърти следващ път.

Евертън приключва на 15-то място с 40 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР