Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в редовното

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел за участие в редовното
Коментари Харесай

Борисов кацна в Брюксел за заседанието на Европейския съвет

Премиерът Бойко Борисов дойде в Брюксел за присъединяване в постоянното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира през днешния ден и на следващия ден.

Европейските водачи ще обсъдят по-нататъшните дейности по въпросите, свързани с COVID-19. Държавните и държавните ръководители ще обмислят взаимните старания за цялостна съгласуваност в отговор на пандемията, в това число работата по имунизациите и тестването и последователното унищожаване на рестриктивните мерки. Темата за общите дейности за справяне с пандемията беше съществена и на срещата на европейските водачи през последните два месеца.

Ще бъде разисквана и тематиката за климатичните промени, като Европейският съвет ще опита да реализира единодушие по предлагането за повишение от 40% на най-малко 55% " по отношение на равнищата от 1990 година на упоритостта за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година Това ще разреши на общността да показа обновения си национално избран принос към Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата преди края на годината.

В дневния ред на съвещанието в Брюксел са включени и въпроси, свързани със сигурността, и по-специално битката с тероризма и насилствения екстремизъм. Ще бъде разисквана и обстановката в Източното Средиземноморие и връзките с Турция , както и връзките на Европейски Съюз с страните от Южното съседство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР