Премиерът Бойко Борисов днес присъства на откриването на обновената сграда

...
Премиерът Бойко Борисов днес присъства на откриването на обновената сграда
Коментари Харесай

Борисов и Фандъкова откриха обновената сграда на НСА, премиерът получи снимка на Гунди

Премиерът Бойко Борисов през днешния ден участва на откриването на обновената постройка на НСА в София. На церемонията беше и кметът на столицата - Йорданка Фандъкова. Борисов получи фотография на легендата на Левски Георги Аспарухов-Гунди като леден.

" Ще бъде с три пъти по-добро финансиране от досегашното. Сега повече работа и проявление. Сложете им едни остарели фотоси, да видят какво е свършено, а пък след това да си плямпат каквото желаят ", обърна се той към ректора на Националната спортна академия " Васил Левски " професор Пенчо Гешев.

" Много се веселя, че преди началото на образователната година се открива такава постройка. Образоването е извънредно значимо за младежите. Студентите от НСА се включиха интензивно в самодейността " София - Европейска столица на спорта ", сподели Фандъкова.
 Снимка 441937
Източник:

" Остана ни единствено един парцел да оправим. Нека тези, които желаеха да ги приберат, да приказват за корупция ", сподели още Борисов.

Сградата, която е на 85 години, бе оповестена със средства по европейската стратегия " Региони в напредък ". Общата сума на плана е 3 755 636, 28 лв. От Европейския съюз идват 2,5 милиона, от Министерството на районното развиване - 525 хиляди лв., финансирането от НСА е 255 636, 28 лв..

По тази стратегия в България за двата програмни интервала са влезнали и ще влезнат към 1 милиард лв. - за учебни заведения, детски градини и университети. Това е направено с 5 милиона, нали си представяте какво може да се направи с 1 милиард, обясни Борисов.
 Снимка 441938
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР