Прекъсване на електрозахранването на НАСА е нарушило комуникацията между Центъра

...
Прекъсване на електрозахранването на НАСА е нарушило комуникацията между Центъра
Коментари Харесай

НАСА загуби връзка с Международната космическа станция за 90 минути

Прекъсване на електрозахранването на НАСА е нарушило връзката сред Центъра за ръководство на полетите и Международната галактическа станция (МКС) във вторник, съобщи Асошиейтед прес.

Центърът за ръководство на полетите не е можел да изпраща команди и да беседва с екипажа на станцията , състоящ се от седем души сега.

Прекъсването на електрозахранването е станало, до момента в който в постройката на галактическия център " Джонсън " в Хюстън се прави рационализация.

Nasa briefly loses contact with ISS after power outage and relies on backup systems for first time - The Guardian
— Personal Development Guide (@persdevl)
Ръководителят на американската стратегия за МКС Джоел Монталбано съобщи, че нито астронавтите, нито станцията са били в заплаха. Резервните системи за ръководство са се присъединили в границите на 90 минути. Екипажът бил известен за казуса посредством съветските информационни системи към 20 минути след възникването на казуса с електрозахранването.

За първи път НАСА задейства тези аварийни системи , с цел да поеме контрола, сподели Монталбано. Той съобщи, че се работи за разрешаване на казуса.

НАСА поддържа авариен надзорен център на километри от Хюстън при положение на вихър или друго злополучие, изискващо евакуация. Но във вторник чиновниците са останали в Центъра за ръководство на полетите, защото осветлението и климатичната апаратура са траяли да работят, отбелязва Асошиейтед прес.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР